Digikam/Reduir el soroll

Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page Digikam/Noise Reduction and the translation is 100% complete.

Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎català • ‎dansk • ‎italiano • ‎українська

Reduir el soroll utilitzant digiKam

Transcrit des d'un article al blog d'en Mohamed Malik, el 12 de febrer de 2011

Totes les càmeres rèflex digitals (DSLR) en certa manera pateixen el problema del soroll. Això és especialment cert per a aquelles de gamma baixa i mitjana, fins i tot quan tenen un rendiment ISO molt bo com ISO 800.

Utilitzo una Nikon D3000 i el seu rendiment és bo fins a ISO 800. La ISO 1600 és bona i es pot utilitzar per resolucions petites, mentre que les imatges ISO 3200 són molt granuloses i haig d'aplicar la reducció de soroll.

Si utilitzeu digiKam és que disposeu d'una gran eina per a la reducció de soroll. Feu doble clic a la imatge en que voleu per reduir el soroll i feu clic dret Edita. També podeu prémer F4 en el teclat i obtindreu el mateix.

Després serà presentada en la vista de l'editor.

A partir d'aquí aneu Millora -> Reducció de soroll i us apareixerà aquesta finestra.


Copyright M.Malik


Escolliu els ajustaments o podeu escollir els vostres propis ajustaments. Aquesta és una fotografia d'abans i després de les meves proves. Són molt més usables i tenen millor aspecte després d'aplicar la reducció de soroll.

Abans d'aplicar la reducció de soroll:


Copyright M.Malik


Després d'aplicar la reducció de soroll:


Copyright M.Malik


Aquí hi ha una altra fotografia en la que s'ha aplicat la reducció de soroll:


Copyright M.Malik


Després:


Copyright M.Malik
Ktip.png
Consell
En Matthias Welwarsky va afegir: «El que més m'agrada de l'eina reducció de soroll és que puc aplicar valors per separat a la reducció de la luminància i crominància. Això ajuda molt en la preservació dels detalls mentre que dóna una impressió d'homogeneïtat (suau) del color. El soroll de luminància es converteix en gra i taques de color que són eliminats».

This page was last edited on 6 December 2013, at 13:44. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.