Digikam/Støjreduktion

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Digikam/Noise Reduction and the translation is 100% complete.

Støjreducering i digiKam

Fra Mohamed Maliks blog, 12. februar 2011

Alle DSLR-kameraer introducerer støj i en eller anden grad. Dette gælder især almindelige kameraer til ikke-professionelt brug, selv om disse har ret god ISO-ydelse op til omkring ISO 800.

Jeg bruger et Nikon D3000 og dets ISO-ydelse er god op til ISO 800. ISO 1600 er god og kan bruges i små størrelser; men billeder i ISO 3200 bliver kornede og støjreducering skal anvendes.

Hvis du bruger digiKam, så har det en god støjreduceringsfunktion. Dobbeltklik på et billede som du vil reducere støj i, højreklik så på det og vælg Redigér; eller tast F4 for at opnå det samme.

Herefter vil du komme til redigeringsvinduet.

Her vælger du menuen Forbedr -> Støjreducering; så dukker dette vindue op.


Copyright M.Malik


Vælg passende indstillinger. Her er et billede før og efter støjreducering. De er meget mere brugbare og ser bedre ud efter støjreduceringen.

Før støjreducering:


Copyright M.Malik


Efter støjreducering:


Copyright M.Malik


Her er et andet billede, hvor støjreducering er blevet udført:


Copyright M.Malik


Efter:


Copyright M.Malik

Tip

Matthias Welwarsky tilføjede "Hvad jeg godt kan lide ved støjreduceringsværktøjet er, at jeg kan anvende forskelige mængder reducering af luminans og krominans. Dette hjælper meget med at bevare detaljer, samtidig med at det giver en god farvegengivelse. Luminans-støj bliver kornet og farveskjolde bliver elimineret."