Digikam/Realitzar cerques aproximades al digiKam

Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page Digikam/Performing Fuzzy Searches In digiKam and the translation is 100% complete.

Other languages:
català • ‎dansk • ‎English • ‎italiano • ‎українська

Realitzar cerques aproximades al digiKam

Transcrit des d'un article al blog d'en Mohamed Malik, el 17 de març de 2011

Una de les eines útils que no es poden trobar en digiKam és la capacitat de fer cerques aproximades, on l'usuari pot mirar d'endevinar i esbossar els colors que la imatge pugui contenir. Per tal de realitzar una cerca aproximada necessitareu reconstruir les empremtes digitals de les imatges a la vostra base de dades.

Per fer-ho, aneu a Eines -> Reconstrueix les empremtes digitals i s'us oferiran dues opcions.

Explora
Escollint aquesta opció el digiKam escanejarà la base de dades per les empremtes digitals que faltin.
Reconstrueix-ho tot
Escollint aquesta opció el digiKam reconstruirà totes les empremtes digitals a la base de dades.

Després d'instal·lar digiKam 2 beta 3 fa unes setmanes, he creat una nova base de dades per utilitzar-la amb la branca de desenvolupament, en el meu Dual Core 3.2 GHZ (FSB 800) i 2 GB de memòria RAM DDR3, tornar a construir totes les empremtes digitals va prendre al voltant d'una hora i mitja. Recordeu llavors que aquesta operació pot requerir una mica de temps en funció del vostre sistema.

No obstant, l'opció Explora és més ràpida ja que només cerca les empremtes digitals que falten. Si ja heu explorat les empremtes digitals de les vostres imatges, podreu ometre aquest pas. A la part esquerra de digiKam' seleccioneu una vareta màgica. Aneu a la pestanya Croquis. Escolliu un color que pot estar a la vostra imatge, podeu canviar la mida de la ploma en una escala d'1 a 10 i també podeu escollir el nombre d'imatges que veureu en realitzar la cerca aproximada establint un valor entre 1 i 50 elements. En el croquis sobre l'àrea veureu que la cerca aproximada relacionada amb les imatges apareix al costat dret. Després de fer cerques és possible que vulgueu desar els resultats, en aquest cas, doneu-li un nom i premeu el botó Desa. Veure la següent captura de pantalla.

Digikam fuzzy.jpg

This page was last modified on 6 December 2013, at 13:25. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.