Digikam/Picasa

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Digikam/Picasa and the translation is 100% complete.

Com exportar i importar fotografies a Picasa web utilitzant el digiKam

Transcrit des d'un article al blog d'en Mohamed Malik, el 18 de febrer de 2011

He estat llarg temps usuari de Picasa de Google... des que van publicar Picasa 3.0 per a Linux. No obstant, el suport des del llançament de Picasa 3.5 ha estat aturat oficialment per als sistemes Linux, ja que diuen que és causa de la baixa adopció. Fins i tot en aquells dies jo també estava utilitzant digiKam. No obstant, des de llavors digiKam ha estat la meva primera elecció entre els gestors d'imatges.

Si teniu un web d'àlbums Picasa utilitzant el vostre compte de Google podeu exportar i importar fotografies al web de Picasa utilitzant digiKam. El procediment és molt simple.

Exportar imatges

Per tal d'exportar imatges al web de Picasa seleccioneu les que voleu exportar i després aneu al menú Exporta de digiKam i seleccioneu Exporta a Picasaweb. En seleccionar aquesta opció se us demanarà que introduïu la contrasenya i nom d'usuari del compte de Google. Una vegada introduïu les vostres credencials, veureu una finestra com aquesta:Podeu escollir crear nous àlbums o pujar-ne una d'existent. També podeu seleccionar les grandàries dels fitxers que voleu pujar. Una vegada triat tot premeu Comença la pujada.

Importar imatges

La importació de fotografies també és molt simple. Aneu a Importa -> Importa des de Picasaweb.

Si ja heu introduït la informació del vostre compte, quan estàveu fent l'exportació d'imatges, digiKam no us demanarà cap informació del compte. Serà transparent i automàtic, i veureu aquesta finestra.Seleccioneu l'àlbum que voleu descarregar, escolliu el lloc on va l'àlbum, doneu-li un nom i feu clic a Comença la descarrega.