Digikam/Utilitzar digiKam amb MySQL

  From KDE UserBase Wiki
  This page is a translated version of the page Digikam/Using digiKam with MySQL and the translation is 100% complete.
  Other languages:

  Utilitzar digiKam amb MySQL

  Transcrit des d'un article al blog d'en Dmitri Popov, el 15 d'octubre de 2010

  Per omissió, digiKam utilitza SQLite com el seu dorsal per a l'emmagatzematge de les metadades importants i les miniatures. Però l'aplicació per a la gestió fotogràfica també proporciona una implementació per al popular motor de base de dades MySQL, i ve amb una eina de migració de base de dades que pot ajudar a moure les dades des de SQLite a MySQL. Per descomptat, podríeu preguntar per què canviar a MySQL atès que SQLite ja fa una bona feina en la gestió de les dades? Utilitzar MySQL com a dorsal de la base de dades de digiKam us permetrà emmagatzemar les dades en un servidor remot. D'aquesta manera, podreu utilitzar diverses instal·lacions de digiKam (per exemple, en el vostre portàtil i màquina d'escriptori) per accedir i gestionar les vostres col·leccions de fotografies. També podreu utilitzar les eines de MySQL per fer còpies de seguretat i analitzar les dades de digiKam.

  Òbviament, per utilitzar digiKam amb MySQL, necessitareu un servidor MySQL. També haureu de crear dos bases de dades MySQL: una per emmagatzemar metadades de les fotografies (per exemple, digiKam) i l'altra per a l'emmagatzematge de les miniatures (per exemple, thumbnails-digikam). I abans de continuar, tingueu en compte la informació de connexió a la base de dades com l'adreça del servidor MySQL, nom d'usuari i la contrasenya -ho necessitareu per a l'arranjament de MySQL al digiKam.

  Hi ha dues maneres per canviar digiKam des de SQLite a MySQL. Si acabeu d'instal·lar digiKam, i encara no heu afegit cap col·lecció al mateix, escolliu Arranjament -> Configura digiKam, i canvieu a la secció Base de dades. Seleccioneu l'element MySQL des de la llista desplegable Tipus.  Introduïu l'adreça IP del servidor MySQL al camp Nom màquina i especificar el port correcte al camp Port (el port per omissió és 3306). En el camp Nom d'esquema, introduïu el nom de la base de dades per emmagatzemar les metadades de la fotografia, i especifiqueu el nom de la base de dades per a l'emmagatzematge de les miniatures al camp Nom d'esquema de les miniatures. Introduïu el vostre nom d'usuari i contrasenya de MySQL en els camps corresponents. Per comprovar si la connexió de base de dades funciona correctament, premeu el botó Comprovació de la connexió a la BBDD. Si tot funciona com se suposa, canvieu a la secció Col·leccions, i afegiu els directoris que contenen les fotografies. Premeu , i espereu fins que el digiKam ompli les bases de dades amb les dades de les fotografies. Això pot trigar una estona si teniu un munt de fotografies.  Si ja esteu utilitzant digiKam amb SQLite, podeu utilitzar l'eina de migració de base de dades per moure les dades existents a bases de dades MySQL. Escolliu Eines -> Migració de la base de dades i seleccioneu l'element MySQL a la llista desplegable a la secció dreta Tipus. Ompliu tots els camps requerits com s'ha descrit anteriorment, i utilitzeu el botó Comprovació de la connexió a la BBDD per provar la connexió. Finalment, premeu el botó Migra per copiar les dades des de SQLite a MySQL.