Digikam/Watermark/ca

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Digikam/Watermark and the translation is 62% complete.
Outdated translations are marked like this.

Marca d'aigua a les fotografies amb el digiKam

Aquest article va aparèixer originalment a Scribbles and Snaps i ha estat reproduït amb el permís d'en Dmitri Popov.

Si bé hi ha moltes maneres de protegir les vostres fotografies de l'ús no autoritzat, la utilització de marques d'aigua segueix sent el més simple i probablement la tècnica més eficaç que pot ajudar a identificar-vos com el creador i dificultar que utilitzin les vostres obres sense permís.

Tot i que digiKam suporta les marques d'aigua, aquesta característica s'amaga tan bé que ni tan sols us adonareu que hi és. Això es deu a que la característica marca d'aigua al digiKam està oculta sota l'eina Gestor de la cua de lots que podeu utilitzar per a crear múltiples fotografies amb marca d'aigua d'una sola vegada. Heus aquí com funciona. Escolliu Seleccioneu Eines -> Gestor de la cua de lots (o premeu la tecla B) per obrir l'eina Gestor de la cua de lots. Arrossegueu les fotografies per a les que voleu crear marques d'aigua des d'un àlbum de digiKam cap al plafó Cues per afegir-les a la cua actual. Feu clic a la pestanya Eines base en el plafó Eines per lots disponibles i feu doble clic sobre l'eina Afegeix una marca d'aigua per afegir-la al plafó Eines assignades.

digiKam pot utilitzar text o imatges com a marques d'aigua, i podreu escollir el tipus de marca d'aigua desitjada en el plafó Arranjaments de les eines. Si voleu utilitzar el tipus Imatge, assegureu-vos que ja teniu un fitxer gràfic a mà. Indiqueu a continuació les opcions disponibles, com ara Posició, Mida i Marges. A continuació, seleccioneu la carpeta de destinació en la secció Destinació del plafó Arranjaments de la cua. En la secció Comportament, podeu especificar el que haurà de fer el sistema si detecta un fitxer amb el mateix nom que el processat en la carpeta de destinació. Podreu triar sobreescriure el fitxer existent o canviar-li el nom abans de desar. També podeu utilitzar les opcions disponibles en la secció Reanomenament de fitxers per especificar una regla de canvi de nom pels fitxers processats.

Una vegada esteu satisfet amb l'ajustament, premeu el botó Executa, i un vegada el digiKam finalitzi la tasca, trobareu les fotografies amb marca d'aigua a la carpeta de destinació.