Digikam/Windows

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Digikam/Windows and the translation is 100% complete.

Installér digiKam på Windows

Reproduceret fra Dmitri Popovs blog, 21/11 2010

Hvis du vil installere digiKam på Windows, så har du to muligheder: du kan enten kompilere programmet fra kildekoden eller bruge KDE Windows installer. Den sidste tilgang er langt den letteste, men der er en ulempe: installeren inkluderer som regel en ældre version af digiKam. Hvis du kan leve med det og ikke har lyst til at "få snavsede finger" ved at kompilere digiKam fra kilden, så er KDE's installer vejen frem.

Først skal du lave en KDE-mappe på din harddisk, hente KDE-installeren fra KDE on Windows-projekters hjemmeside og flytte den ned i mappen. Start installeren, vælg Install from Internet og klik på Next.

I feltet Installation Directory angiver du stien til KDE-mappen og klikker på Next. Aktivér tilvalget End User i afsnittet Install Mode og MSVC 32Bit fra afsnittet Compiler Mode

Behold indstillingerne på de næste skærme, indtil du når frem til skærmen Download Server Settings; her bør du vælge serveren www.winkde.org, da den har de nyeste, såvel som ældre versioner af KDE-samlingen. Klik på Next og find den version af KDE, som indeholder pakkerne digiKam og kipi-plugins. Vælg begge disse pakker og klik på Next. Klik på Next en gang til, så gør installeren resten af arbejdet. Vent til installeren har downloadet og installeret softwaren, klik så på Finish og du er klar. Nu kan du starte og bruge digiKam som ethvert andet Windows-program.

Her er en vejledning i kompilering af digiKam fra kildekoden