KDevelop4/Manual/Kør programmer

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page KDevelop4/Manual/Running programs and the translation is 100% complete.
Other languages:

Kør programmer i KDevelop

Efter at du har bygget et program, så vil du nok køre det. For at kunne gøre dette skal du konfigurere opstarteren for dit projekt. En opstart består af et navn på et program, nogle kommandolinjeparametre og et kørselsmiljø (så som "kør dette program i en skal" eller "kør dette program i fejlsøgeren").

Opsætning af opstarteren i KDevelop

For at konfigurere opstarteren vælger du menuen Kør -> Indstil opstarter..., fremhæver det projekt, som du vil tilføje en opstarter for og klikker på knappen . Skriv så navnet på den kørbare fil og stien til arbejdsmappen. Hvis kørsel af programmet afhænger af, at den kørbare file eller et bibliotek er blevet bygget først, så er det en god ide at føje dem til listen nederst i dialogen: Vælg Byg fra dropnedmenuen, klik på knappen og vælg det mål, som skal bygges. I eksemplet ovenfor har jeg valgt målet all fra projektet 1.deal.II og step-32 fra projektet 1.step-32 for at sikre mig, at både basisbiblioteket og programmet er blevet kompileret og er up to date før, før programmet faktisk køres. Mens du er her kan du lige så godt også konfigurere en fejlsøgningsopstart ved at klikke på Fejlsøgning og tilføje navnet på fejlsøgeren; hvis det er systemets standardfejlsøger (fx gdb på Linux), så behøver du ikke at gennemføre dette skridt.

Nu kan du prøve at køre programmet: Vælg menuen Kør -> Start (eller tast Shift + F9), så skulle dit program starte i sit egen undervindue i KDevelop. Billedet ovenfor viser resultatet viser resultatet: Den nye værktøjsvisning Kør for neden viser output fra det program, som køres — i dette tilfælde programmet step-32.

Note

Hvis du har konfigureret flere opstarter, så kan du indstille, hvilken du vil køre når du taster Shift + F9 i menuen Kør -> Nuværende start-indstilling. Desværre får alle opstartere som standard navnet Ny konfiguration af Native applikation uden nogen indlysende måde at ændre navnet, hvilket gør det svært at skelne imellem dem, når man vælger den aktuelle opstarter (se KDevelop bug 272300). Du kan dog ændre navnet på konfigurationen: i den dialogboks, som dukker op, når du vælger Kør -> Indstil opstarter dobbeltklikker du på konfigurationens navn i trævisningen til venstre, hvorefter du kan ændre konfigurationens navn.


Nogle nyttig tastaturgenveje

Kør et program
F8 Byg (kald make)
Shift + F9 Kør
F9 Kør programmet i fejlsøgeren; det kan være smart at sætte stoppunkter på forhånd, for eksempel ved at højreklikke på en linje i kildekoden