KNode/KNode til postlister

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page KNode/KNode for mailing lists and the translation is 100% complete.

Advarsel

KNode bliver ikke vedligeholdt. Du kan også bruge KMail direkte og flytte postliste-mailen til en anden mappe med et filter.


Postlister har vid udbredelse blandt Open Source projekter og interessegrupper indenfor kommunikation. Ved at sende en email til en særlig email-adresse vil mange - måske tusinde - mennesker modtage meddelelsen til diskussion. Det kan være nyttigt at holde email-trafikken fra postlister adskilt fra din almindelige email. På den måde kan du følge med i en postliste uden at skulle bekymre dig om at modtage alt for mange emails, som du måske ikke er interesseret i.

Tip

For at læse detaljer på disse skærmbilleder kan du klikke på et billede og bruge browserens tilbage-pil til at komme tilbage igen.


Knode er Kontact-projektets program til at læse postlister helt adskilt fra din almindelige email.

At læse beskeder med KNode

Du finder KNode ved at søge i din programstarter. Måske skal du først installere det fra din distributions pakker, hvis det ikke allerede er installeret. KNode er også en komponent i Kontact - her kaldes den Usenet.


Når KNode starter første gang, konfigurerer du den ved at vælge Konti. I fanebladet Nyhedsgruppeservere klikker du på Tilføj for at tilføje en ny nyhedsgruppeserver.KNode er egentlig en usenet nyhedslæser. Usenet nyheder er en af de tidligste former for kommunikation på internettet. Gmane er et websted, som giver mulighed for at abonnere på hundredevis af offentlige postlister og gøre resultatet tilgængeligt for alle, som ønsker at bruge det. Ved hjælp af KNode kan du læse og svare til enhver postliste på Gmane netværket. Konfigurér KNode til at bruge serveren news.gmane.org og port 119. Det er også vigtigt, at du angiver dit navn og din email-adresse i fanebladet Identitet. Når du har oplyst din email-adresse, lader Gmane dig sende mail gennem deres servere.Vælg nu det nye emne Gmane i KNode og vælg Abonnér på nyhedsgrupper fra kontekstmenuen. Lad den hente en liste over grupperne på Gmane. Grupper på Usenets svarer til postlisterDu kan nu søge efter og abonnere på hundredevis af postlister, herunder lister vedrørende KDE software, GNOME, diverse programmer og ikke-tekniske lister om ting som backpacking og cykling.Svar på mails med KNode

Indtil nu har vi kun konfigureret KNode til at læse postlister. For at svare på meddelelser og lave egne email-tråde skal du konfigurere udgående mail.

Åbn igen Indstillinger i gruppen Konti, vælg fanebladet E-mail-server (SMTP) og klik på Tilføj. Angiv dine indstillinger for udgående mail. Hvis du allerede har konfigureret KMail til udgående mail, så skal du bruge de samme detaljer her. Mange mennesker bruger adskilte email-adresser til postlister for at undgå spam.


Abonnér på postlister

Før du sender en besked til en postliste skal du abonnere på den. Mange postlister blokerer meddelelser fra email-adresser, som ikke abonnerer på listen. Hvis du fx vil abonnere på postlisten kde users ([email protected]), så skal du finde listinfo-siden på denne side med postlister til brugere af KDE's software. Efter at du har aboneret på listen og svaret på bekræftelses-mail'en kan du begynde at sende meddelser til postlisten. Gå til indstillingssiden for din postliste og fravælg at få mails tilsendt (se efter et link i emails, som indeholder ordet "malman", som er den mest almindelige listeserver - du skal rulle ned på siden for at finde knappen "Unsubscribe or edit options"). Da du får postlisten fra Gmane og læser den i KNode behøver du ikke også at få den sendt til din email.

Første gang du sender en meddelelse til en postliste fra KNode vil du modtage en bekræftelses-email fra Gmane. Du skal kun svare på den en gang. Alle efterfølgende meddelelser, som du sender fra KNode vil blive sendt direkte. Hvis du ikke modtager en email fra Gmane første gang, du sender en meddelelse til en liste, så skal du sikre dig, at du har angivet en korrekt email-adresse i fanebladet Identitet, da du konfigurerede KNode til at bruge Gmane.Andre tips

Hvis du ønsker at bruge KNode med lister, som ikke findes på Gmane, så kan du bede gmane om at abonnere på listen her.

Hvis du abonnerer på en privat postliste og ønsker at bruge KNode til at læse og skrive til den, så kan du installere en lokal leafnode-server til formålet.

Udviklere, se her

Hvis du er en udvikler og er interesseret i Qt software, så vil du opdage, at Gmane ikke tilbyder postlister om Qt. Brug i stedet den særlig server, som findes på nntp.trolltech.com og port 119

Det kræver aktivering at skrive til listen gennem nntp-serveren; se http://qt.nokia.com/newsapply for mere.