KPackageKit

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page KPackageKit and the translation is 100% complete.
Other languages:
Feu clic per ampliar.
Una eina gràfica per a gestionar els paquets.

Nota

KPackageKit ha estat redissenyat i ara es coneix com a Apper. La informació continguda en aquesta pàgina és obsoleta.


Característiques

 • Gestiona la instal·lació i desinstal·lació de paquets.
 • Gestiona l'actualització de paquets.
 • Es poden cercar paquets per nom, descripció o nom de fitxer dintre del paquet.
 • Suporta filtrat.
  • instal·lats o disponibles.
  • Lliure o no lliure («free» o «non-free»).
  • Usuari final o en desenvolupament.
  • Gràfic o de només text.
 • Es poden veure els paquets en grups.

Instal·lació de paquets

Si coneixeu el nom del paquet, simplement escriviu-lo a la barra de cerca -el valor per omissió és cercar per nom-.

Nota

Les cerques són lentes, atès que s'ha de consultar la base de dades de paquets -tant una de local com per a cada repositori-. Trobareu que mentre treballa ho fa lentament.


Suposem, però, que necessiteu suggeriments per als paquets adequats. Aquesta vegada haureu d'escollir Cerca per descripció. Per exemple, si escriviu «flaac» al terme de cerca i llavors escolliu Cerca per descripció se us mostraran tots els paquets relacionats amb l'ús de fitxers «flaac». Els paquets instal·lats mostraran una «X» vermella (s'usarà per si cal treure alguna cosa) i els paquets disponibles tenen una fletxa cap avall de color blau.

Així que -disposeu d'una llista de fitxers adequats-. Feu clic en un d'ells i s'obrirà un plafó amb una descripció del fitxer. (Amplieu la imatge de dalt per a veure-ho, llavors useu el botó del navegador Oculta per a tornar). Hi ha tres opcions per mostrar: Una llista de fitxers dintre del paquet, una llista de dependències (que es gestiona automàticament si escolliu instal·la).

Resolució de dependències.

I una llista de les aplicacions que depenen del paquet que heu triat.

Les dependències d'un paquet.

Després de trobar l'aplicació més adequada, feu clic a la fletxa cap avall i veureu com s'activen tant la icona del paquet com la icona d'acció. Feu clic a Aplica, i el vostre paquet serà instal·lat.

Actualització de paquets

La segona secció enumera els paquets de les actualitzacions que estan disponibles. Com abans, es consulten els repositoris, pel que és una mica lent. Una vegada creada la llista, serà presentada en grups.

Les actualitzacions disponibles estan agrupades.

Una vegada més, les dependències es resolen quan esteu d'acord amb la descàrrega.

Les opcions de configuració

La pàgina d'arranjament.

La tercera i última secció de KPackageKit és la pàgina Arranjament. Aquí podeu ajustar la freqüència de la comprovació d'actualitzacions, d'acord al que necessiteu. El valor per omissió per a la freqüència és Diàriament, però per a un lloc ultra-segur, podríeu optar per Cada hora, i per un de poc ús podeu tenir Setmanalment o Mensualment.

A continuació si desitgeu que les actualitzacions siguin instal·lades automàticament. Un bon detall és poder dir que les actualitzacions de seguretat s'han d'instal·lar de manera automàtica, però no els altres paquets.

La següent opció és si voleu la icona a la safata del sistema perquè us notifiqui les actualitzacions disponibles, i si us ha d'advertir quan les tasques més grans hagin finalitzat.

L'última secció mostra tots els repositoris que heu configurat. Aquí podeu activar o desactivar cada repositori.

La icona a la safata del sistema

Finalment, la icona de la safata del sistema us pot donar alguna informació, mentre que la instal·lació o actualització està en progrés.

Feu clic dret sobre la icona a la safata del sistema.

Aquí podeu veure el progrés del vostre lot d'actualitzacions o instal·lacions. Un simple pas del punter del ratolí per sobre de la icona us oferirà una lectura del percentatge de la tasca.