KPackageKit

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page KPackageKit and the translation is 100% complete.
Klik for at forstørre
Et grafisk værktøj til at håndtere dine pakker

Note

KPackageKit er blevet omdesignet og kaldes nu Apper. Informationen på denne side er forældet.


Hovedtræk

 • Håndterer installation og afinstallation af pakker
 • Håndterer opdatering af pakker
 • Du kan søge på pakkens navn, dens beskrivelse eller på navne på inkluderede filer
 • Understøtter filtrering efter
  • Installerede eller tilgængelige pakker
  • Frie eller ikke-frie licenser
  • programmer til almindelig brug eller til udvikling
  • grafiske eller tekstbaserede programmer
 • Visning af pakker i grupper

Installation af pakker

Hvis du kender pakkens navn så skal du blot skrive dette i søgelinjen - som standard søges der efter navn.

Note

Søgning går langsomt, da pakkedatabasen skal tilgås - både din lokale kopi og databasen for hvert arkiv. Du vil opdage, at arbejdet går langsomt mens dette står på.


Antag nu, at du har brug for foreslag til passende pakker. I så fald vælger du Find ved beskrivelse. Skriver du eksempel "flaac" i søgelinjen og vælger Find ved beskrivelse, så bliver du præsenteret for alle de pakker, som har at gøre med brugen af flaac-filer. Installerede pakker viser et gråt X (som bliver brugt, hvis du vil fjerne noget) og tilgængelige pakker har en grå nedadpegende pil.

Således ser du en liste af relevante filer. Klikker du på en af dem, så åbnes et panel med en beskrivelse af filen (Forstør billedet ovenfor for at se dette og brug så din browsers Tilbage-knap for at komme hertil igen). Der er tre andre valgmuligheder for visning - en liste af filer inkluderet i pakken, en liste af afhængigheder (som vil blive håndteret automatisk, hvis du vælger at installere pakken)

Håndtering af afhængigheder

og en liste over programmer, som afhænger af denne pakke.

En pakkes afhængigheder

Når du har fundet det program, som passer dig bedst, så klikker du på ned-pilen; så bliver både pakkeikonet og handlingsikonet aktivt. Klik OK for at installere pakken.

Opdatering af dine pakker

Det andet afsnit opremser de pakker, for hvilke der er opdateringer tilgængelige. Som før skal arkiverne og din installation gennemsøges, så det taget lidt tid. Når listen er dannet, så præsenteres den i grupper.

Tilgængelige opdateringer grupperes

Igen håndteres afhængigheder, når du accepterer at hente opdateringerne.

Indstillinger

Indstillingssiden

Det tredje og sidste afsnit af KPackageKit er siden Indstillinger. Her kan du angive, hvor ofte der skal søges efter opdateringer. Standarden er Dagligt, men for en ultrasikker maskine kunne du vælge Hver time, og for en mindre krævende maskine kan du vælge Hver uge eller Hver måned.

Dernæst kan du angive, om opdateringer skal installeres automatisk. En fiks detalje er muligheden for at angive, at sikkerhedsopdateringer skal installeres automatisk, men ikke andre opdateringer.

Den næste tilvalg angiver, om du vil have et ikon i statusområdet til at fortælle dig om tilgængelige opdateringer og om det skal angive, når en stor opdatering er afsluttet.

Det sidste afsnit opremser alle de arkiver, som du har at op. Her kan du aktivere eller deaktivere individuelle arkiver.

Ikonet i statusområdet

Endelig kan ikonet i statusområdet give dig information om, hvordan din installation eller opdatering skrider frem.

Højreklik på statusområdet

Her kan du se hvordan de aktuelle installationer skrider frem. Lader du musen svæve over ikonet, så ser du, hvor mange procent af opgaven, der er løst.