KTouch/Vejledning/Forskellige Taststurlayouts

This page is a translated version of the page KTouch/HowTo/DifferentKeyboardLayout and the translation is 100% complete.
Other languages:
English • ‎dansk • ‎українська • ‎한국어

Hvordan man træner med et andet tastaturlayout eller sprog

KTouch indsnævrer udvalget af kurser til at passe til det aktive tastaturlayout. Hvis du for eksempel bruger er amerikansk tastatur, så vises kun kurser, som bruger dette layout. Hvis du derfor ønsker at træne med et andet layout eller sprog, så skal du først indstille dit tastatur.

Til det formål har KTouch en genvej til det relevante indstillingsmodul. Vælg Indstil tastatur i programmenuen.

KTouchMenuConfigureKeyboard.png

Brug indstillingerne i fanebladet Layouts i den følgende dialog til at føje et nyt layout til det ønskede sprog eller tastatur. Du bør også sætte mærke i Vis layoutindikator for at få en bekvem måde at skifte imellem de konfigurerede layouts. Når det er markeret, så vil du se et nyt punkt i statusområdet til at skifte layout.

KTouchConfigureKeyboardDialog.png

Når dette er gjort, så er du klar til at træne med det nye tastaturlayout. Sørg blot for at vælge det rigtige layout før du begynder træningen.

KTouch på Gnome og andre skrivebordsmiljøer

Fremgangsmåden herover virker kun for brugere af KDE's Plasma arbejdsflader. KTouch vil stadig være i stand til at finde ud af, hvad der aktive tastaturlayout er, men du skal bruge skrivebordsmiljøets program til at indstille tastaturlayoutet.

Brugere af Gnome henvises til denne guide.

KTouch på Microsoft Windows

KTouch kan ikke opfange, hvilket tastaturlayout, der bruges på Windows. Derfor skal man manuelt angive tastaturlayoutet i programmenuen efter at have indstillet den ønskede tastaturlayout i kontrolpanelet.


This page was last edited on 30 January 2015, at 06:39. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.