KTurtle

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page KTurtle and the translation is 100% complete.

Hjem » Programmer » Uddannelse » KTurtle

KTurtle bruges til at lære at programmere med TurtleSpeak, et programmeringssprog løst baseret på og inspireret af LOGO.

Det er en del af KDE Education Project.Formålet med KTurtle er at gøre det så let som muligt at lære at programmere, hvilket gør KTurtle egnet til at undervise unge studerene i grundlæggende matematik, geometri og... programmering.

Hovedtræk

  • evnen til at oversætte programmeringskommandoerne til de studerendes eget sprog ved brug af KDE's fundament for oversættelse
  • alt hvad du behøver integreret i et program
  • forenklet programmeringsterminologi
  • intuitiv syntaksfremhævning og markering af fejl

Skærmbilleder

En frisk start med KTurtle
Efter en smult tegning

Flere skærmbilleder (også af ældre versioner).

Eksempler

Følgende eksempel får skildpadden til at tegne en enkel pil.

reset

canvassize 200200
canvascolor 000
pencolor 25500
penwidth 5

go 20,20
direction 135

forward 200
turnleft 135
forward 100
turnleft 135
forward 141
turnleft 135
forward 100
turnleft 45

go 40100

Resultat:

Se flere eksempler...

Links

KTurtles resourcerne er spredt over nogle få websider:

KTurtles hjemmeside
Denne side er KDE's officielle side for KTurtle. Udover nyhedsfeedet er det hovedsaligt et startsted med links til andre resourcer.
KTurtle på UserBase (denne side)
UserBase's wikiside for KTurtle. Her kan de fleste af de resourcer, som interesserer brugere findes: skærmbilleder, eksempelscripts, en liste over hovedtræk, ofte stillede spørgsmål (FAQ), etc.
KTurtle på TechBase
TechBase's wikiside for KTurtle. Denne side er rettet til bidragydere til KTurtle: udviklere og oversættere. Forskellige bidder af information om processen med oversættelse og udvikling kan findes her.
KTurtles GoogleGroup
Her er Google vært for vores postliste. Den er offentlig, så du kan bladre i arkiverne; og der er ikke meget trafik, så tøv ikke med at abonnere. Du finder muligvis udviklere KTurtle af på IRC-kanalen #kdeedufreenode.org.
KTurtles håndbog
Dette er en onlinekopi af KTurtles håndbog, som også følger med programmet KTurtle.
KTurtle på bugs.kde.org
Fejlmeldinger, ønsker og andre problemer med KTurtle kan følges på bugs.kde.org. Rapportér problemer med KTurtle her, så de ikke bliver glemt.
Følg indsatsen med at oversætte KTurtle
Følg indsatsen med at oversætte KTurtle i KDE 4's stabile udgivelser, opdelt i strenge til brugerfladen og dokumentation.
KTurtle på Wikipedia
KTurtle's Wikipedia-side.

Hvordan får man fat i KTurtle?

KTurtle er et Frit Software-projekt. Det er en del af KDE-projektet og derfor umiddelbart tilgængeligt i de fleste Linux distributioner (prøv at søge efter KTurtle i din pakkemanager.)

KDE er tilgængelige (men betragtes stadig som ustabil) for Microsoft Windows og Mac OSX. Brugere har berettet om gode erfaringer med KTurtle på disse platforme. Hvis du bruger Windows eller Mac og prøver KTurtle, så vil vi meget gerne høre om dine erfaringer på vores postliste eller rapporter om fejl. Tak!