KWord

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page KWord and the translation is 95% complete.

Historic page

This page is of historic interest only. The content of the page is obsolete.

This app is no longer developed. It has been replaced by Words, which is part of the Calligra office suite
KWord with an open document
KWord er et rammebaseret tekstbehandlingsprogram

KWord is et tekstbehandlingsprogram. Det har selvfølgelig alle de funktioner, som du forventer - afsnitsformatteringer, indrykning, punktopstillinger, tabulatorstop, sideskift og fuld kontrol over skrifttyper. Der er skabeloner til almindelige formål. Naturligvis. Så hvad gør KWord anderledes?

KWord er anderledes i og med at det er rammebaseret, så du har fuld kontrol over dit dokument. Du kan vælge at arbejde i spalter som en avis eller have et frit layout som i et fotoalbum. Vil du have billedtekst under dine billeder? Ikke noget problem. Det er dit valg. Frames kan sammenkædes sådan at teksten flyder uhindret mellem dem; du får et professionelt-udseende layout uden at skulle bruge en stor desktop publishing pakke.

Med længere dokumenter er der ofte brug for at omarrangere siderne - forhåndsvisningstilstanden giver dig frihed til det. Sidetal og andre detaljer kan vises i sidehovedet eller sidefoden. Kapitelnummerering bliver håndteret og indholdsfortegnelsen kan dannes automatisk. fodnoter og slutnoter kan indsættes.

Skal du lave dokumenter på flere sprog? Ikke noget problem. Vælg skrifttypen for dit valgte sprog. KWord understøtter fuldt ud sprog, som skrives fra højre mod venstre.

Hvad venter du på? Vær kreativ og skriv!


Tips og Vejledninger

  • Grundlæggende Layout er en vejledning, som viser, hvordan du laver en folder med forskellige billeder og forklarende tekst ved brug af KWord's rammeteknolkogi. Der bliver lavet adskillige tekst- og billed-rammer og de vil blive placeret på siden.
  • Et Andet Layout eksperimenterer med placering, gruppering og flytning af billeder indenfor et tekstområde
  • Et Tredje Layout skaber en fotoalbumside for at vise, hvordan tekst løber omkring billeder og flyder mellem områder.
  • KWords manual Vejledning om grundlæggende begreber for arbejdet i en rammebaseret sammenhæng og detaljeret hjælp til alle dine tekstbehandlingsbehov.

Problem: Du har mistet værktøjskassen

Hvis du har en tidlig 2.0 udgave, så har KWord en fejl, som kan forårsage dette. Slet så ~/.kde/share/config/kwordrc og din værktøjskasse kommer tilbage.