Karbon/Tutorials/Artistic Text Shape

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Karbon/Tutorials/Artistic Text Shape and the translation is 100% complete.

Denne vejledning vil vise dig, hvad du kan gøre med Kunstnerisk tekst-form. Denne vejledning foregår i Karbon, men formen er tilgængelig i andre af Calligras programmer og fungerer på tilsvarende måde i dem alle.

I denne vejledning skal du

  • lave en tekstform
  • associere tekstformen med en sti

Tip

Hvis en dokker ikke er synlig, så kan du enten vælge den i menuen Indstillinger -> Dokkere eller højreklikke på dokkerens titel og derved gøre dokkeren synlig.


Første skridt med en tekstform

For at tilføje en kunstnerisk tekstform griber du ikonet Form til en enkelt tekstlinje i dokkeren Tilføj form og trækker den ud på lærredet.

Efter at have tilføjet formen vil du nok redigere teksten til noget mere interessant. For at kunne dette, skal du aktivere Redigeringsværktøj til kunstnerisk tekst, enten ved at dobbeltklikke på den nytilføjede form eller ved at klikke på ikonet i værktøjskassen. Nu kan du ændre teksten til noget i retning af dette.

Eftersom du ønsker en smart tekst, så må du ændre skrifttypen. Det gør du ved at ændre egenskaber i dokkeren tekstegenskaber, hvor du kan ændre skrifttype, størrelse, stil og forskydning, som vil blive brugt til at kontrollere tekstens position på en stiform.

Efter at have ændret skrifttypen til "Steve", størrelsen til 30 og valgt fed tekst har du følgende form på dit lærred:

Følg stien

Dette er en meget enkel, flad tekst. Nu vil vi få den til at bølge sig. For at gøre det skal vi lave en sti for eksempel ved brug af værktøjet Frihåndstegning af stier .

Du skulle nu have noget i retning af dette:

For at knytte teksten til kurven skal du aktivere redigeringsværktøj til kunstnerisk tekst ved at dobbeltklikke på teksten eller vælge .

Hvis du nu bevæger musen hen over kurven, så vil du se markøren ændres til en hånd; dobbeltklik så på kurven for at knytte teksten til stien. Ved brug af forskydning i dokkeren Tekstegenskaber kan du justere teksten til du får følgende resultat:

Du kan afkoble stien ved at klikke på . Du kan forskyde, rotere og redigere teksten. Hvis du ændrer kurven, så vil teksten følge med.