Kexi/Håndbog/Byg en enkel database/Design af formularer/Brug fanebladet Kontroller

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Kexi/Handbook/Building Simple Databases/Designing Forms/Using the Widgets tab and the translation is 100% complete.
Other languages:

Brug fanebladet Kontroller

Fanebladet i feltet Egenskabseditor indeholder en hierarkisk ordnet liste med formularens kontroller. Hver kontrol repræsenteres i hierarkiet ved siden af andre kontroller i samme beholder. Under-kontroller (inde i beholdere) vises ved brug af indrykkede navne.

Hver kontrol får vist sit navn og type. Typen vises også ved et ikon — det samme ikon, som vises i værktøjslinjen med kontroller.

Note

* Når du vælger et punkt i listen, så vælges den tilsvarende kontrol i formulardesigneren også. Dette gør det lettere at finde kontroller ved navn og gør navigation lettere. Det er for eksempel muligt at vælge en kontrol ved navn og så skifte til fanebladet Egenskaber for at tilrette kontrollens egenskaber.
  • Du kan markere flere kontroller på en gang ved at holde Ctrl-tasten nede mens du klikker på punkter i listen af kontroller. Holder du i stedet Shift nede, så kan du markere en hel sekvens af kontroller.


I en kompleks formular kan det være nyttigt at give kontroller passende navne, men det kræves ikke. Bemærk, at en kontrols navn er en egenskab, som brugeren af formularen ikke ser. Brugere ser kun kontrollens tekst, som anføres i egenskaben Tekst eller noget lignende.