exi/Håndbog/Byg en enkel database/Design af formularer/Arbejdet med design af formularer

This page is a translated version of the page Kexi/Handbook/Building Simple Databases/Designing Forms/Working with form design and the translation is 100% complete.
Other languages:
English • ‎dansk

Arbejdet med design af formularer

Som ved design af tabeller eller forespørgsler har du en datavisning og en designvisning. Design af formularer udføres i designvisningen. Vi vil ofte henvise til formulardesignvinduet som formulardesigneren.

  1. For at oprette en ny, tom formular vælger du Formular i fanebladet Opret. Alternativt kan du højreklikke på Formular i Projeknavigator og vælge Opret objekt: Formular... i kontekstmenuen.
  2. Nu dukker en ny ramme op, som du kan ændre størrelsen på ved at trække i kanterne. Rammen dækkes af et gitter, som gør det lettere at placere kontrollerne.
  3. Ligesom tabeldesigneren har formulardesigneren også et Egenskabseditor-felt på højre side. Feltet har tre faneblade med relation til den aktuelle formular.
Fanebladet Egenskaber
indeholder en liste med egenskaber for den aktuelle kontrol.
Fanebladet datakilder Icon-server-database.png
indeholder egenskaber som har at gøre med den aktuelle kontrols datakilde eller med formens egen datakilde.
Fanebladet Kontroller Icon-action-widgets.png
indeholder alle formularens kontroller i et hierarkisk træ. Listen gør det lettere at finde kontroller ved deres navn og ved at klikke på træet navigere man til den valgte kontrol i selve formularen.

Information om den aktuelle kontrols navn og type vises på de to første faneblade.

Der er desuden særlige værktøjslinjer:

  • Værktøjslinjen med kontroller bruges til at vælge nye kontroller til indsættelse i formularen. Vælg fanebladet Formulardesign for at vise den.This page was last edited on 28 March 2018, at 08:20. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.
-->