Kexi/Håndbog/Byg en enkel database/Skriv data ind i tabeller

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Kexi/Handbook/Building Simple Databases/Entering Data Into Tables and the translation is 100% complete.
Other languages:

Skriv data ind i tabeller

Du har designet de to tabeller Personer og Telefonnumre. Ingen af dem indeholder nogle data endnu. Du kan nu skrive noget ind, og i dette kapitel lærer du hvordan du gør det hurtigt og effektivt.

Start med tabellen Personer. Åbn den i datavisning ved at højreklikke på projektet i feltet Projektnavigator og vælge Åbn fra kontekstmenuen eller vælg tabellen og klik på knappen Åbn i værktøjslinjen. Den aktuelle celle er fremhævet med en anden farve. Den aktuelle post, dvs. den aktuelle celles række er markeret med et pilesymbol i venstre side.

Du kan navigere igennem tabellens celler ved brug af piletasterne, PgDn, PgUp, Home og End. Du kan også klikke i et felt for at vælge det.

Når du åbner tabellen Personer, så er markøren til at begynde med placeret i søjlen Id. Søjlen har egenskaben Autonummerér aktiveret, hvilket ses af den blå tekst (autonummerér) i den sidste række. Det betyder, at du ikke behøver skrive noget her, når du indskriver data, for cellen vil automatisk blive udfyldt med successive tal.

At indsætte nye rækker og indskrive data i dem foregår på en anden måde i Kexi end i et regneark. For at indskrive data i en ny række skal du bruge navigationstasterne eller musen til at flytte markøren til den specielle sidste række, som er markeret med et plustegn. Placér din markør i den anden søjle (Navn) og skriv et navn. Skriv også efternavn, gade, husnummer og by i de følgende søjler. Når du er færdig flytter du cellemarkøren til den næste, tomme række enten ved at bruge piletasten Ned eller ved at klikke i den sidste række; på den måde tilføjer du en ny række.

Detaljer om tilgængelige handlinger under indskrivning af data i tabeller

  • Redigering af den aktuelle række begynder lige så snart du skriver det første tegn. Et billede af en blyant dukker nu op i venstre side af tabellen.
  • Du kan også begynde at redigere den aktuelle række ved at dobbeltklikke på tabellen eller taste Enter eller F2
  • Hvis du taster Esc under redigeringen af en celle, så forsvinder de ændringer, som du har indskrevet i cellen og det oprindelige indhold vender tilbage. Blyantssymbolet forsvinder dog ikke, for du kan stadig flytte til en anden celle og ændre dens indhold. For at omgøre ændringer til hele posten kan du taste Esc igen.
  • I stedet for at taste Esc kan du klikke på knappen Annulér postændringer i værktøjslinjen.
  • Tast Shift + Enter for at acceptere de ændringer du har foretaget i alle celler i den aktuelle post.

Skriv data ind i tabellen Telefonnumre. I søjlen Person skal du skrive tallet i Id for en person i tabellen Personer.