Kexi/Håndbog/Byg en enkel database/Indskriv data ved hjælp af en formular

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Kexi/Handbook/Building Simple Databases/Entering Data Using Forms and the translation is 100% complete.
Other languages:

Indskriv data ved hjælp af en formular

Det er som regel brugeren af databasen, som indgiver og redigerer data. Databasens designer bør tjekke formularen for at se om gyldige data kan indgives og om den virker som forventet.

For at teste formularen skifter du til datavisning. Du vil se data fra en enkelt post (en databaserække) og en tekstmarkør vil være placeret i det første tekstfelt. Du kan flytte imellem felterne ved at klikke eller ved at taste Tab eller Skift + Tab. Mens du redigerer ser du et ikon med en blyant nær ved navigationsknapperne. Efter at du har indgivet data i en post (række) kan du taste Skift + Enter eller klikke på knappen Gem post i værktøjslinjen for at acceptere ændringerne i den aktuelle post. Klikker du på Annulér postændringer i værktøjslinjen, så ophæves ændringerne af den aktuelle post og indholdet af datafelterne vender tilbage til det oprindelig indhold. Du kan bruge postens navigationsknapper til at flytte til en ny post. Alle navigatorens funktioner kan også tilgås på samme måde som i tabellernes datavisning.