Kexi/Håndbog/Introduktion

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Kexi/Handbook/Introduction and the translation is 100% complete.
Other languages:

Introduktion

Kexi er et program til håndtering af databaser. Det kan bruges til at lave databaser, indsætte data, udføre forespørgsler og behandle data. Du kan lave formularer med en tilpasset brugerflade til dine data. Alle databaseobjekter - tabeller, forespørgsler og formularer - gemmes i databasen, hvilket gør det let at dele data og design.

Kexi er en del af KDE's kontorpakke Calligra.

Ud over at gemme dine Kexi databaser i filer kan Kexi også gemme dine data på en databaseserver. At bruge en databaseserver lader dig dele din database med andre og lader også databasen blive brugt af mere end en person ad gangen. Følgende databaseservere understøttes af Kexi:

Mere information om Kexi kan findes på Kexis side på Calligras websted og på Kexis eget websted.

Hvis du har spørgsmål om Kexi, så er der et online forum for brugere. Der er også to postlister, som du kan bruge. På postlisten for Kexi-brugere kan du stille spørgsmål om brugen af Kexi og om Kexi-projektet. Postlisten for Kexi-udvikling kan bruges til at stille spørgsmål om Kexis udvikling. Mere information om, hvordan man abonnerer på disse lister samt et par andre måder at kontakte Kexis udviklere på findes her.

Information

Det er tanken, at denne håndbog for Kexi 2.4 skal baseres på håndbogen for Kexi 1.1.
Hvis du vil medvirke, så koordinér din indsats med Jarosław Staniek, email: kexi at kde.org