Kexi/Håndbog/Introduktion til databaser/Hvad er en database?

This page is a translated version of the page Kexi/Handbook/Introduction to Databases/What Is a Database? and the translation is 100% complete.
Other languages:

Hvad er en database?

Du kan definere en database som en samling af data om et emne. Den er organiseret på en måde, som gør det let at bladre igennem informationen, foretage ændringer og tilføje nye emner.

Se diagrammet med et af de tidligere nævnte eksempler: en enkel telefonbog.


Contact-example.png

Ovenstående billede viser to kontakter, som hver er repræsenteret på sit eget kort. Det ses, at sådan et kort kan udgøre en række i en tabel.

Tabel over kontakter
Navn Tlf. nr.
Joan 699 23 43 12
Adam 711 19 77 21

Begreber og definitioner: Et enkelt datum, som udgør en del af en større samling kaldes en søjle eller, mere professionelt, et felt. Samlingen kaldes en tabel. Tabellens navn vil typisk beskrive de data, som den indeholder, i dette tilfælde Kontakter. En enkelt række i tabellen kaldes ofte en post. I tabellen Kontakter er der to søjler (felter): Navn og Tlf. nr..

Til enkle anvendelser kan en database bestå af en table. Mange betragter tabeller og databaser som ækvivalente. Som du vil se, har vi ofte brug for mere en en tabel i en rigtig database.

For at opsummere, så har du allerede en enkel database med en tabel, Kontakter.This page was last edited on 22 June 2012, at 11:50. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.