Konqueror/Webgenveje

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Konqueror/Web Shortcuts and the translation is 100% complete.
Other languages:

Webgenveje

Konqueror giver en række nyttige webgenveje i Indstillinger -> Indstil Konqueror -> Webbrowsing -> Webgenveje.

Genvejene er også tilgængelige i Rekonq.

Der findes et stort antal genveje som standard, men du kan også tilføje dine egne genveje ved at klikke på knappen Ny... til højre i indstillingsvinduet. Dette bringer en dialog frem, som spørger dig om søgeleverandørens navn (Du kan skrive enhver tekst her, det er blot til at hjælpe dig med at finde den igen, hvis du skal redigere den senere), søge-URI'en og genvejen. Søge-URI'en må du finde ud af ved at se på søgesyntaksen hos den tjeneste, som du vil søge hos. Genvejen er den tekst, som du bruger som webgenvej i adresselinjen, som fx "wp" for Wikipedia i det ovenstående eksempel.

Her er nogle nyttige søg-URI'er, som du kan bruge, sådan at du ikke selv skal gennemskue dem.

Nyttige URI'er til genveje

DuckDuckGo "I'm feeling lucky"

DuckDuckGo er en web-søgemaskine som Google, men den gemmer ikke dine søgninger. Den grundlæggende DuckDuckGo-søgning findes allerede som en webgenvej i Konqueror (du kan bruge, for eksempel, genvejen "dd: kde" at lave en DuckDuckGo-søgning efter KDE). DuckDuckGo har også en "I'm feeling Ducky"-søgning svarende til Googles "Jeg prøver lykken", som tager dig direkte til det første søgeresultat uden at vise dig resultatsiden. Med Google-genvejen kan du gå direkte til kde.org ved at skrive.. "GGL: kde" i adresselinjen. For at opnå det samme med DuckDuckGo skal du lave en ny webgenvej og bruge følgende URI:

http://duckduckgo.com/?q=! \{@}&v=

Du kan vælge hvilket som helst navn du ønsker for søgeleverandøren og din egen genvej (måske ddl for at efterligne Google-genvejen eller "ducky").

Har du allerede nogle webgenveje, der sparer dig tid og arbejde? Tilføj dem her, så andre kan prøve dem.