Kontact Touch/Maemo5

This page is a translated version of the page Kontact Touch/Maemo5 and the translation is 100% complete.
Other languages:
English • ‎català • ‎dansk • ‎українська

Instal·lar i actualitzar

Maemo 5 (per exemple, Nokia N900)

Instal·lació

El fitxer d'instal·lació del repositori s'afegeix als repositoris extras-devel i Kontact-Touch-testing. Simplement feu clic en aquest enllaç al vostre navegador al N900 per afegir els repositoris necessaris.

Atenció
Per utilitzar el repositori de Kontact-Touch haureu d'habilitar el repositori http://wiki.maemo.org/Extras-devel. (L'enllaç anterior ho farà). Igual que tot l'altre programari beta aquest té dependències sobre extras-devel, ens agradaria recordar-vos que no actualitzeu a cegues des de -devel i recomanem deshabilitar extras-devel altra vegada després d'instal·lar o actualitzar Kontact Touch.


Per a verificar els paquets descarregats en aquest repositori d'apt haureu d'importar la clau de distribució del fitxer Intevation a apt:

gpg --keyserver hkp://keys.gnupg.net --recv-keys EC70B1B8
gpg --export EC70B1B8 | apt-key add -

La forma recomanada d'instal·lar Kontact Touch en N900 és obrir un terminal i executar

root
apt-get update
apt-get install kdepim-mobile

després afegiu el repositori testing (assegureu-vos de tenir un bon accés a Internet quan ho feu).

Per aconseguir accés de root al dispositiu veure [1].

Podeu trobar algunes instruccions addicionals sobre la instal·lació des de diferents repositoris de Kontact Touch al N900 en aquest README.

Per a propòsits de prova sempre haureu d'utilitzar la secció TESTING. No utilitzeu les altres seccions. Mirem d'actualitzar la secció de proves una vegada per setmana.

Actualització

Utilitzeu la línia d'ordres per actualitzar. (En aquest moment l'actualització no funciona a través del gestor programes de N900, creiem que té alguns problemes subtils).

Assegureu-vos de tenir instal·lat el paquet rootsh, per tal d'obtenir drets d'administrador. Utilitzeu l'aplicació X Terminal o una connexió de shell remota i escriviu el següent per fer l'actualització

root
apt-get update
apt-get install kdepim-mobile
apt-get upgrade

(Tècnica de fons: «apt-get upgrade» no seleccionarà paquets nous per instal·lar que kdepim-mobile podria necessitar. Només fent «install kdepim-mobile» utilitzat per fallar amb algun paquet perquè les dependències no han estat prou ajustades. De manera que feu les dues coses «install kdepim-mobile» i «update»).

Tingueu en compte que haureu de reiniciar el N900 o reiniciar manualment diversos serveis com akonadiserver per tal de beneficiar-vos dels canvis en aquests serveis subjacents. Si feu proves, el reiniciar el telèfon abans de la propera prova és molt recomanable.

Aturar tots els processos relacionats amb Kontact Touch

Hem inclòs un petit script que atura i tanca tots els processos que poden costar recursos, fins i tot després de sortir de qualsevol aplicació mòbil de KDE. Només haureu d'obrir una consola i, per assegurar-vos que no hi ha menjadors de recursos executant, executeu

kdepim-shutdown

Alternativament podeu reiniciar el telèfon.

Desinstal·lació

Si la instal·lació ha resultat bé només amb el gestor d'aplicacions hildon, hauríeu de ser capaç de desinstal·lar de la mateixa manera.

Quan apt-get s'usa de forma manual, hi poden haver alguns paquets addicionals per que necessiteu apt-get per eliminar-los de nou. Normalment haureu de

apt-get remove kdepim-mobile

Podeu trobar útil el següent per treure tot el relacionat amb el KDE.

apt-get remove libkdecore5 kdelibs5-data kdebase-runtime-data
apt-get autoremove

Comproveu el que s'ha instal·lat mitjançant l'ús de

dpkg -l | grep kde

. Tot el que té un «ii» al començament de la línia encara està instal·lat. Un altre intent per veure el que ja està instal·lat en un KDE SC 4.x és

dpkg -l | grep -e "^.i.*4:4"

.

(Tingueu en compte que altres instal·lacions poden utilitzar els components KDE, com libkok utilitzada per freoffice).

Netejar la configuració

Si voleu començar de nou o eliminar la configuració dels components del KDE completament, necessiteu fer tres coses. En primer lloc assegureu-vos que cap aplicació relacionada amb kdepim està s'executant! Aquí hi ha una sèrie d'ordres per moure els fitxers antics a un nou directori de còpia de seguretat «dot.kde-20100728».

cd
d=dot.kde-20100728
mkdir $d $d/dot.config 
mv .config/akonadi $d/dot.config
mkdir -p $d/dot.local/share
mv .local/share/akonadi $d/dot.local/share
mv .kde $d

A més, alguns recursos (com el correu electrònic no enviat) es pot trobar a ~/.local/share/local-mail, ~/.local/share/contacts, ~/.local/share/notes i ~/.local/share/.local-mail.directory.

Hi ha un pas que podríeu haver de fer després de moure (o esborrar) el directori «.kde». Alguns paquets creen un fitxer de kdewallet.kwl pel «usuari», el qual necessitareu tornar a crear. L'script pot fer-ho quan és cridat pel usuari:

/var/lib/dpkg/info/kdebase-runtime.postinst

El que bàsicament fa:

mkdir -p /home/user/.kde/share/apps/kwallet
cp /usr/share/kde4/apps/kwallet/kdewallet.kwl /home/user/.kde/share/apps/kwallet

Idioma

Si voleu provar una versió localitzada,

root
apt-get update
apt-get install kde-l10n-ca
apt-get upgrade

El fragment anterior instal·larà la traducció al català (-ca). Eliminar el «-ca» per l'anglès, i substituïu-la per un codi d'idioma per a qualsevol altre idioma.

Fer que funcioni l'encriptatge

Hi ha una versió tàctil de Kleopatra, si el paquet no és instal·lat per les dependències, instal·leu-lo. Es pot utilitzar per importar els certificats o simplement per usar GnuPG com ho faríeu en altres sistemes GNU en la línia d'ordres.

Pot ser que sigui necessari comprovar els permisos i el propietari de la carpeta «.gnupg», sembla que hi ha algunes condicions en què aquesta carpeta pertany a root. Per a que la criptografia funcioni com a usuari, l'usuari haurà de ser capaç d'escriure els fitxers a la carpeta.

De mode alternatiu: Si assumiu que teniu totes les claus alhora a l'ordinador, el més probable és que les trobeu a «~/.gnupg». Si us plau, copieu aquesta carpeta al N900, amb només connectar-lo a través d'USB amb l'ordinador i copieu la carpeta (Nota: Possiblement haureu de canviar alguna configuració per poder veure els fitxers ocults. En el Dolphin això seria Alt +. ). Ara desconnecteu el N900.

Si ja teniu una carpeta «.gnupg» al telèfon, considereu fer una còpia de seguretat o eliminar-la abans de fer els següents passos.

Tanqueu totes les aplicacions mòbils de Kontact. Obriu un Terminal X a la N900. Si heu copiat «.gnupg» a la carpeta arrel de la targeta de memòria del N900 (nom per omissió: «MyDocs») les següents ordres en el Terminal X us faran la tasca:

mv MyDocs/.gnupg ~/.gnupg
chmod 700 ~/.gnupg

Ara hauríeu de ser capaç de llegir i escriure missatges signats i encriptats.

Consells generals

  • Si una aplicació es bloqueja, podeu prémer ctl(símbol) + retrocés (botó superior esquerre i superior dret) alhora per tornar a la vista de l'aplicació.
  • Per introduir símbols especials com < > o | podeu prémer el símbol de la fletxa a la part superior esquerra i després el ctl(símbol) per obtenir una taula de símbols.
  • Per fer una captura de pantalla, premeu Ctrl + Majús. + P. La captura de pantalla es desarà a «/home/usuari/MyDocs/.images».
  • Si us agrada iniciar les aplicacions des de la línia d'ordres, cal utilitzar els scripts, sempre que s'usi qt-experimental, per establir la correcta LD_LIBRARY_PATH, per exemple, kmail-mobile.sh, korganiser-mobile.sh, kaddressbook-mobile.sh.

This page was last edited on 7 December 2013, at 14:13. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.