Plasma/FAQ/5.10/Indstilling

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Plasma/FAQ/5.10/Configuration and the translation is 100% complete.

Skrivebord

Hvordan kan jeg flytte, dreje eller ændre størrelse på et widget på skrivebordet?

Lad musen svæve over den applet du vil ændre; så dukker widget-håndtaget op. Widget-håndtaget kan du bruge til at ændre størrelse på, dreje og flytte appletten.

  • For at flytte en applet; Klik på håndtaget, hold museknappen ned og træk appletten rundt.
  • For at dreje en applet: Klik på der runde pil og træk for ar dreje appletten.
  • For at ændre størrelse på appletten: Klik på den firkantede ikon og træk for at ændre applettens størrelse. Du kan fastholde applettens sideforhold ved at holde tasten Ctrl nede.

Hvordan fjerner jeg et widget?

Et widget i panelet fjernes ved at åbne panelindstillingerne (knappen yderst til højre i panelet) og lade musen svæve over det; klik så på X i værktøjstippet. Et widget på skrivebordet fjernes ved at klikke på det og holde museknappen nede indtil menuen dukker op. Klik på X i menuen. Hvis du bruger dialogen Tilføj widgets... kan du klikke på ikonet i øverste højre hjørne af widget'et for at fjerne det.

Hvordan kan jeg fastlåse et widgets placering?

  • Metode 1: Højreklik på et tomt sted på skrivebordet og vælg Lås widgets i kontekstmenuen. Hvis du vil omgøre dette, så højreklik igen og vælg Lås widgets op . Du har de samme valgmuligheder når du højreklikker på panelet.
  • Metode 2: Vælg Lås widgets fra Flere indstillinger i panelindstillingsmenuen yderst til højre i panelet. Nu kan du højreklikke på panelet og vælge Lås widgets op.

Hvordan skifter jeg imellen programstarteren og andre slags menuer?

Højreklik på menuen, vælg Alternativer og vælg en anden menu. Plasma har i øjeblikket 3 programstartere; en er en fuldskærmsstarter til enheder med touchskærm og til netbooks, en er Plasmas kendte Programstarter og så er der Prgrammenuen, som ligner programstarteren fra Windows ME/2000 og tidligere.

Arbejdet med aktiviteter

Hvordan kan jeg tilføje/fjerne en aktivitet?

  • Tilføj en aktivitet: Minimér alle vinduer og højreklik så på et tomt sted på skrivebordet. Klik Aktiviteter og klik herefter Opret aktivitet. Angiv dine tilvalg og klik "OK".
  • Fjern en aktivitet: Åbn menuen Aktiviteter og vælg det røde kryds i den værktøjslinje, der dukker op, når du lader musen svæve over en aktivitet.

Tip

Du skal låse widgets op (Ctrl + L) før du kan fjerne nogen aktivitet.


Hvordan kan jeg bruge virtuelle skriveborde som aktiviteter?

Åbn SystemindstillingerSkrivebordFlere skriveborde og vælge boksen Forskelige aktiviteter for hvert skrivebord . Klik på OK , så er du færdig.

Panel

Hvordan kan jeg føje widgets til panelet?

Den normale måde at tilføje er at trække dem til den ønskede position i panelet.

Kan jeg fjerne appletter fra panelet?

Åbn menuen Indstil panel; så kan du trække widgets til og fra panelet.

Hvordan ændrer jeg panelets størrelse?

For at ændre panelets længde åbner du Indstil panelet. Pilen, som peger til højre kan trækkes for at ændre panelets maksimale længde; den der peger til venstre ændrer panelets minimale længde. Pilen, som peger op er i midten af panelet. For at ændre højden klikker du på knappen "Højde" og holder den nede mens du trækker for at ændre panelets højde.

Kan jeg skjule panelet automatisk?

Indstil panelFlere indstillingerSkjul automatisk.

Hvordan fjerner jeg et panel?

Åbn Indstil panelet. Højreklik så på et tomt område i panelet og klik "Fjern".

Arbejde med tastaturgenveje

Hvordan kan jeg associere et tastaturgenvej med et widget?

Klik blot på widget'ets indstillinger (svensknøgleikonet i applethåndtaget) og klik på Tastaturgenveje . Du kan nu definere en tastaturgenvej for din applet. Bemærk, at medmindre widget'et har defineret en anvendelse af tastaturgenvejen, så vil genvejen bare give fokus til widget'et.