Plasma/Plasmòides

This page is a translated version of the page Plasma/Plasmoids and the translation is 100% complete.
Other languages:
English • ‎català • ‎dansk • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎русский • ‎українська

Estris de Plasma

Aquests són alguns dels nostres favorits. Altres estris per a Plasma estan disponibles des de diverses fonts. Si necessiteu ajuda per instal·lar-los, aquesta pàgina us ajudarà.

Estris del sistema

Notificador de dispositius

El Notificador de dispositius s'usa per a gestionar dispositius extraïbles com pendrives USB (també anomenats unitats flaix), càmeres digitals, discs durs externs USB, etc. També entra en joc quan s'insereix un mitjà com un CD o un DVD en una unitat òptica.

Quan es connecta un dispositiu extern, o carregueu un nou mitjà en una unitat, us apareixerà la finestra emergent del Notificador (també es pot obrir explícitament fent clic a la icona del plafó). Romandrà oberta mentre el cursor es mantingui a sobre, en cas contrari s'amaga després d'uns segons.

Device Notifier Widget.png

La finestra del Notificador mostra una llista de totes les unitats connectades de les quals es té coneixement. Movent el punter del ratolí sobre una unitat es mostrarà quantes possibles accions hi ha associades amb aquest dispositiu. Si el dispositiu està muntat, també hi haurà una petita icona a la dreta. Fent clic sobre seu, es farà que la unitat es desmunti i/o el mitjà s'expulsi. Tingueu en compte que desmuntar/expulsar pot fallar si la unitat encara té fitxers oberts, per exemple: la còpia d'un gran fitxer no ha finalitzat. En la majoria dels casos n'hi ha prou amb esperar un moment i tornar-ho a intentar.

Fent clic a qualsevol lloc del quadre ombrejat al voltant del nom de la unitat (però no en la icona per expulsar/desmuntar si estigués present) s'expandeix l'entrada per mostrar la llista de possibles accions per al dispositiu. Simplement seleccioneu-ne una i feu clic a Bé o premeu la tecla Intro. També podeu fer doble clic. Per a tancar la finestra sense prendre cap acció, simplement feu clic a l'escriptori o en una altra finestra, o premeu la tecla Esc.

El món allà fora

Estri Estació meteorològica LCD

Els estris de predicció meteorològica són especialment útils si es viu en un país amb un clima molt canviant, com el Regne Unit.

L'estri Estació meteorològica LCD obté la informació d'una de les següents fonts: el temps des de la BBC a l'oficina meteorologia del Regne Unit, el servei nacional de meteorologia NOAA, o Medi ambient de Canadà. Si podeu localitzar una estació meteorològica prop vostre obtindreu més detalls sobre el temps actual.

LCD Weather.png

També es pot instal·lar a la barra de tasques, en aquest cas es mostra una pantalla de la grandària de les icones que únicament mostra la temperatura exterior.

Estri Transport públic

L'estri Transport públic mostra totes la informació relativa a trens, tramvies i busos que podeu necessitar. És altament configurable, de manera que el podreu adaptar a les vostres necessitats. La potent funció de cerca facilita la planificació del vostre proper viatge.

Public-transport-widget.png

Estris de productivitat

Estri Pastebin

Aquesta útil eina pot fer-se molt petita, per estalviar espai a l'escriptori, però és molt valuosa quan necessiteu mostrar un fitxer de configuració o una captura de pantalla que és massa gran com per acceptar-la per correu electrònic. També és perfecta per usar-la en consultes per IRC.

Pastebin New.png Pastebin hover.png

Per usar-la, simplement arrossegueu el fitxer desitjat cap a l'estri. A continuació l'estri us mostrarà «Deixeu anar!». Quan deixeu anar el fitxer us donarà el URL per accedir a ell des del servidor, i podeu copiar-lo al porta-retalls. També podeu arrossegar imatges des d'altres aplicacions (com KSnapshot, la qual cosa és molt útil per a captures de pantalla) o text que hageu seleccionat. També podeu fer clic amb el botó central sobre l'estri per enviar el text actualment seleccionat.

Utilitza tant servidors Pastebin com Imagebin i es poden configurar des del diàleg de configuració de l'estri.

PowerDevil

En el plafó trobareu una icona de la bateria. D'acord a la vostra configuració, pot mostrar la càrrega restant sempre, o mostrar-la quan es passa el punter del ratolí pel damunt. Feu clic en la bateria i veureu la pantalla de resum, i si feu clic en el botó Configuració Spanner.png us oferirà una pantalla per fer una configuració completa (feu clic per a veure les imatges ampliades).

La pantalla de resum
La pantalla de configuració

Una altra pantalla us permet definir i gestionar una sèrie de perfils, i l'última pantalla us mostrarà un resum de les capacitats d'estalvi d'energia del vostre ordinador.

Edició de perfils
Capacitats per a l'estalvi d'energia

Finalment, les configuracions de PowerDevil es poden fer des de KRunner, tal com es descriu detalladament aquí.

Més informació sobre les opcions de configuració es troba en aquesta pàgina de Fedora.

Estris de correu

Plasmòide de Gmail

Aquest estri està dissenyat per a ser ancorat a un plafó, o afegit a l'escriptori, i mostrar el nombre de missatges no llegits en diversos comptes de Gmail. En fer clic a l'estri s'obrirà el compte de Gmail al vostre navegador preferit. L'estri està escrit en python, el que significa que no és necessari compilar-lo, sempre que tingueu instal·lat el motor d'script requerit.


http://gmail-plasmoid.googlecode.com/svn/wiki/images/screenshots/notification.png http://gmail-plasmoid.googlecode.com/svn/wiki/images/screenshots/accountlist.png

Es pot trobar més informació a la pàgina del plasmòide de Gmail.  Dialog-information.pngLlegiu la nota


Dialog-information.pngL'ajuda per a aquesta aplicació es troba a la pàgina web del projecte.


This page was last edited on 6 July 2015, at 15:18. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.