Ρυθμίσεις συστήματος/Λεπτομέρειες Λογαριασμού

Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page System Settings/Account Details and the translation is 95% complete.

Other languages:
català • ‎dansk • ‎Deutsch • ‎Ελληνικά • ‎English • ‎español • ‎français • ‎galego • ‎italiano • ‎română • ‎українська • ‎中文(中国大陆)‎
Settings-acount.png
Στις Λεπτομέρειες λογαριασμού θα βρείτε ρυθμίσεις που επηρεάζουν τον λογαριασμό σας.


Preferences-desktop-user.png

Κωδικός πρόσβασης & Πληροφορίες χρήστη

Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό και την εικόνα του λογαριασμού του χρήστη σας. Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε τις προσωπικές πληροφορίες που σχετίζονται με τον λογαριασμό σας και τον τρόπο συμπεριφοράς του πεδίου καταχώρησης κωδικού στην οθόνη εισόδου.

Αλλάξτε την εικόνα σας

Για να αλλάξετε την εικόνα σας, χρειάζεται απλά να πατήσετε στο κουτί που βρίσκεται αριστερά του ονόματος χρήστη, που θα πρέπει να περιέχει την τρέχουσα εικόνα σας. Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο επιλογής προσώπου. Εκεί μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των διαφόρων διαθέσιμων εικόνων, ή να κάνετε κλικ στο Προσαρμοσμένη εικόνα για να ψάξετε για κάποιο αρχείο εικόνας στον υπολογιστή σας. Όταν βρείτε την εικόνα που επιθυμείτε, πατήστε Εντάξει.

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε την εικόνα σας και χρησιμοποιείτε τον KDM ως διαχειριστή εισόδου (δεν ισχύει στην περίπτωση του LightDM), πηγαίνετε στην Οθόνη εισόδου και στην καρτέλα Χρήστες αλλάξτε την Πηγή εικόνας χρήστη σε "Χρήστης, σύστημα" ή "Χρήστης".

System-file-manager.png

Κατάλογοι

Εδώ μπορείτε να διαμορφώσετε τους προτιμώμενους καταλόγους για διαφορετικά είδη περιεχομένου, όπως τον Κατάλογο Επιφάνειας εργασίας ή τον Κατάλογο Μουσικής. Οι εφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιούν αυτές τις τιμές προκαθορισμένα.

Για παράδειγμα, αν καθορίσετε μια τιμή για τον Φάκελο Μουσικής, όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά το Amarok θα σας ρωτήσει αν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον φάκελο για την αποθήκευση της μουσικής συλλογής σας.

Kwalletmanager.png

Πορτοφόλι του KDE

Εδώ θα βρείτε ρυθμίσεις για τον KWalletManager, την εφαρμογή που διαχειρίζεται τους κωδικούς σας και ελέγχει ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση σε αυτούς.

Get-hot-new-stuff.png

Κοινωνική επιφάνεια εργασίας

Εδώ θα βρείτε ρυθμίσεις για την κοινωνική επιφάνεια εργασίας που περιλαμβάνει τον πάροχο για τη Λήψη νέου χρήσιμου υλικού. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο Εγχειρίδιο.

Preferences-web-browser-shortcuts.png

Συντομεύσεις ιστού

Οι ρυθμίσεις αυτές σας επιτρέπουν διαχειριστείτε τις συντομεύσεις ιστού.

Εφαρμογές όπως ο Konqueror, το Rekonq και ο KRunner σας επιτρέπουν να κάνετε αναζητήσεις σε μια ευρεία γκάμα παρόχων πληροφοριών στο διαδίκτυο. Αν ενεργοποιήσετε τις συντομεύσεις ιστού, απλά πληκτρολογείτε ένα συγκεκριμένο, μικρό πρόθεμα ακολουθούμενο από τον όρο της αναζήτησής σας. Για να αναζητήσετε στο διαδίκτυο σελίδες για το KDE, για παράδειγμα, απλά ανοίξτε τον KRunner (πατώντας Alt + F2) και πληκτρολογήστε gg: KDE. Τα αποτελέσματα θα εμφανιστούν στον προκαθορισμένο περιηγητή σας. Επειδή η επιλογή Χρήση μόνο των προτιμώμενων συντομεύσεων είναι προκαθορισμένα επιλεγμένη, σημειώστε τη συντόμευση ιστού που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως προτιμώμενη (στην τρίτη στήλη) ή απενεργοποιήστε την Χρήση μόνο των προτιμώμενων συντομεύσεων.

Περισσότερες πληροφορίες για τις συντομεύσεις ιστού στο Εγχειρίδιο του Konqueror.


This page was last modified on 16 March 2013, at 08:00. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.