Trojitá

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Trojitá and the translation is 100% complete.

Trojitá és un programa de correu electrònic («client») que s'especialitza en donar un accés ràpid i eficient a les bústies de correu a través del protocol IMAP. Un servidor de correu IMAP emmagatzema els missatges i permet als clients obtenir-los des de l'ordinador local.

La nostra missió

La nostra missió és oferir una aplicació que:

 • Us permeti accedir al seu correu electrònic en qualsevol moment i en qualsevol lloc.
 • No us farà perdre el temps. Si podem millorar la productivitat d'un usuari amb el correu electrònic, és millor que ho fem.
 • Respecta els estàndards oberts i facilita les tecnologies modernes. Valorem la neutralitat del venedor que ofereix l'IMAP i estem compromesos a ser tan interoperable com sigui possible.
 • És eficaç: ja sigui conservant l'amplada de banda de la xarxa, mantenint l'ús de memòria en un nivell raonable o no acaparant la CPU del sistema.
 • Es pot utilitzar sobre moltes plataformes. Una IU no és suficient per a tothom, però el nostre nucli IMAP funciona bé sobre qualsevol cosa, des ordinadors d'escriptori fins als telèfons mòbils i grans sistemes ERP (Enterprise Resource Planning -Planificació de Recursos Empresarials-).
 • Va bé amb la resta de l'ecosistema. No ens agrada reinventar les rodes, però quan les rodes existents no acaben de rodar, no tenim por de fer que funcionin.

És ràpid

Esteu cansat d'altres programes de correu que triguen anys en obrir un «bústia gran»? Una característica única del Trojitá és que ha estat dissenyat des del principi per ser ràpid -l'obertura d'una bústia amb desenes de milers de missatges és una cosa en la que el Trojitá és molt bo-. No cal esperar mentre es baixen tots els missatges -o baixar-los del tot-.

Respecta els estàndards

El desenvolupament del Trojitá es du a terme amb la conformitat de l'estàndard al cap. Mai trencarem un estàndard d'Internet sabent-ho, i totes les desviacions possibles de les millors pràctiques se solucionaran amb rapidesa. Ens preocupem pel futur de l'IMAP i altres protocols de correu electrònic relacionats, prenem part en les discussions de la IETF (Internet Engineering Task Force) i ja hem proposat un bon nombre de millores. El nostre objectiu és implementar totes les extensions IMAP útils per fer que l'experiència de l'usuari millori.

Eficiència

La conservació dels recursos és una cosa que ens prenem molt seriosament -ja sigui l'amplada de banda de la xarxa, l'ús de la memòria o el consum de la CPU/energia/bateria-. Entre altres coses, el Trojitá implementa les extensions QRESYNC, CONDSTORE, ESEARCH, CATENATE, BURL, COMPRESS=DEFLATE, CONTEXT=SORT (i moltes més) de l'IMAP. Les dades que es transfereixen una vegada ja no es tornaran a baixar.

Implementa la multi-plataforma

Trojitá funciona bé en qualsevol ordinador d'escriptori raonable gràcies a la potència de la biblioteca Qt -ja sigui Linux, Windows o Mac-. No ens importa quin entorn d'escriptori s'executa, però mirem d'adequar-nos al KDE i Gnome, si això és el que preferiu. Trojitá també està disponible en els telèfons mòbils amb una interfície d'usuari tàctil i optimitzada. El mateix cor de la biblioteca IMAP també impulsa un producte CRM (Customer Relationship Management -Gestor de Relació amb els Clients-) per a l'empresa.

Què no és el Trojitá:

 • Una suite PIM completa. Aquesta és una cosa que deixem per a altres aplicacions com el Kontact, de manera que no trobareu un calendari en el Trojitá. Però, si hi esteu interessats, podeu ajudar-nos a fer del Trojitá part del PIM.
 • Un client de POP3. Trojitá funciona accedint a un magatzem de correu remot a través del protocol IMAP. POP3 no pot treballar d'aquesta manera, per raons tècniques.
 • Funcionalitat completa. Potser realment us agradaria veure quelcom que encara no es troba en el Trojitá. Estem treballant molt dur per fer del Trojitá el millor MUA (Mail User Agent), però sens dubte podríem utilitzar una ajuda.

Alguns aspectes destacats del Trojitá són

 • Una aplicació de Qt4 (i Qt5) pura sense dependències addicionals
 • Un cor IMAP robust implementat utilitzant el marc de treball per a vista de models de Qt
 • El compliment dels estàndards és un objectiu en el disseny
 • Llista els missatges en demanar-ho i carrega la part del cos
 • Permet IMAP desconnectat
 • Implementa el mode d'estalvi de l'amplada de banda destinat als usuaris de mòbils amb una connexió cara
 • IMAP a través de SSH: a més de les connexions SSL/ TLS habituals, es pot accedir al servidor a través de SSH
 • Manté un tracte segur i robust amb el correu HTML