Vejledning/Fremtving gennemsigtighed og slør

  From KDE UserBase Wiki
  This page is a translated version of the page Tutorials/Force Transparency And Blur and the translation is 100% complete.
  Other languages:

  For de der er interesserede i slør er her al den information, du kan få.

  Kun vinduesdekorationer

  Lad os sige, at du ønsker at terminalen skal være sløret fra toppen og nedad. I så fald skal du finde nogle vinduesdekorationer, som er transparante. Jeg bruger ikke selv vinduesdekorationer og kan derfor ikke anbefale et tema til dig. Du skal selvfølgelig sørge for, at slør er aktiveret under skrivebordseffekter (det opnår du ved at gå til VinduesdekorationerIndstil Breeze...Vinduesspecifikke tilsidesættelserTilføj og angive en regel med et regulært mønster .*).

  Gennemsigtighed af selve vinduet

  Kvantum

  Installér Kvantum fra Kvantum github. Skift til Kvantums kontrolstil i SystemindstillingerProgramstilKontrolstil. Nu kan du vælge et Kvantumtema i det separate program kaldet Manager Kvantum.

  For at få slør skal du installere et Kvantumtema med genemsigtighed som Materia Blur eller Kvglass og vælge det som dit aktuelle tema. Derudover kan du redigere temaet; du kan for eksempel redigere materia colors med sådan noget som:

  sudo sed -i 's/#4285f4/#3daee9/g' MateriaBlur.kvconfig
  sudo sed -i 's/#4285f4/#3daee9/g' MateriaBlur.svg
  

  hvilket vil erstatte den normale farve med Breeze blå. Du kan også gøre dette ved at åbne en teksteditor og erstatte farven som du normalt ville gøre.

  Bevar Breeze-stilen

  Det er ikke nødvendigt at installere Kvantum.

  Opret en Kwin-regel om gennemsigtighed via Alt + F3Flere handlingerSpecielle vinduesindstillinger og så i drop-ned-menuen for Vinduesklasse og Vinduesrolle vælge Ikke vigtig. Vælg også alle vinduestyper foruden Skrivebord og Opstartsbillede. På den måde anvendes effekten på alting. I det sidste faneblad under Udseende og rettelser kan du tvinge gennemsigtigheden til så meget, som du ønsker. Slutresultatet vil se sådan ud og kan importeres ved at gemme det som .kwinrule.


  [Transparent all the things]
  Description=Transparent all the things
  clientmachine=localhost
  clientmachinematch=0
  opacityactive=90
  opacityactiverule=2
  opacityinactive=80
  opacityinactiverule=2
  types=445
  wmclass=audacious
  wmclasscomplete=false
  wmclassmatch=0
  

  Opret en anden regel oven på den første, som vil være en undtagelsesregel. Adskil vinduestitler med |. For eksempel kan conky|pqiv|plasmashell|noget angives i Vinduesklasse mens det er sat til Regulært udtryk i stedet for Ikke vigtigt. I denne regel kan du tvinge gennemsigtigheden til 100%. Hvis du ikke ved hvilken vinduesklasse noget har (selv om det almindeligvis er i titellinjen), så tast Alt + F3Flere handlingerSpecielle vinduesindstillinger for at se vinduesklassen; eller når du opretter en vinduesregel, så er der en knap, som lader dig klikke på noget for at få dets egenskaber (detektér vinduesegenskaber). Slutresultatet vil se sådan ud og kan importeres ved at gemme det som .kwinrule.

  [Transparency exceptions]
  Description=Transparency exceptions
  opacityactive=100
  opacityactiverule=2
  opacityinactive=100
  opacityinactiverule=2
  wmclass=conky|pqiv|plasmashell|rpcs3
  wmclasscomplete=false
  wmclassmatch=3
  

  Installér Kwin-scriptet force blur og giv det alle de vinduer, du ønsker skal have slør. Før dette tager effekt skal du køre følgende kommandoer. Herefter vil der optræde et indstillingsikon for Force Blur under Kwin scripts .

  mkdir -p ~/.local/share/kservices5/
  cp ~/.local/share/kwin/scripts/forceblur/metadata.desktop ~/.local/share/kservices5/forceblur.desktop
  

  Således kan alt under .local/share/applications og /usr/share/applications tilføjes; alternativt kan du have et script som dette og køre det ved opstart. Force blur gør det samme.

  if [[ $(ps --no-header -p $PPID -o comm) =~ '^yakuake|dolphin$' ]]; then
    for wid in $(xdotool search --pid $PPID); do
      xprop -f _KDE_NET_WM_BLUR_BEHIND_REGION 32c -set _KDE_NET_WM_BLUR_BEHIND_REGION 0 -id $wid;
    done
  fi