Vejledning/Kontact/Office365

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Tutorials/Kontact/Office365 and the translation is 100% complete.
Other languages:

Hvordan man bruger Office365.com fra Kontact

Scenario: du ønsker at bruge Kontact med det cloudbaserede Office365.com (det fungerer måske også med LAN-baseret overførsel, men dette er ikke testet).

Dette er kun testet under KDE 4.13.x og 4.14.10, men fungerer måske også under tidligere versioner.

Tilføj kalenderen i kun læsbar tilstand

Dette er meget let, da Office 365 kan eksportere URL'er med iCal-filer.

 • Tilgå web-brugerfladen for Office 365-kalenderen og klik på Share (Del). Vælg så "calendar" ("kalender"), indsæt din egen e-mail-adresse og vælg at dele 'full details' (alle detaljer).
 • Klik så på Send.

Vigtigt

Send ikke e-mailen til en Office 365-adresse; så virker dette ikke.


 • Når du modtager e-mailen skal du finde linket, der begynder med "webcal://" og copiere det.
 • I Korganizer højreklikker du på listen med kalendere og vælger Tilføj kalender…. Vælg så iCal-kalenderfil fra listen.
 • I feltet Filnavn skal du indsætte "webcal://"-linket, men du skal erstatte det indledende "webcal://" med "https://".

Opnå læs/skriv-tilgang

 1. Få mailen til at fungere. Det er ret let, da Office365 både understøtter pop3 og IMAP4. Du kan finde instruktioner om indstillinger pop3 and IMAP4 her.

  Du kan også vælge at tilgå mail via DavMail; se installationsinstruktioner herunder. Dette siges at give bedre håndtering af invitationer fra Outlook sendt via Exchange (forfatteren til denne artikel har ikke testet dette). I så fald skal du markere indstillinger for IMAP når du installerer DavMail og opsætte din KMail-konto tilsvarende.

 2. Få din Office365-kalender og kontakter ind i Kontact. Det gøres ved at bruge DavMail som "mellemmand". Først skal du installere DavMail. Til Debian- og (x)Ububtu-brugere findes en deb-pakke; andre kan bruge en kommandolinjeinstaller.

  Når installationen er overstået starter du DavMail og konfigurerer den. I KDE bør der dukke et ikon op i systembakken til grundlæggende indstillinger. Fjern flueben ved mailindstillingerne, men bevar dem der har med CalDav og LDAP at gøre. Af yderligere indstillinger skal du angive OWA URL'et; for Office365 er det https://outlook.office365.com/owa.

  Alle andre indstillinger sker i Kontact.

 3. For at få kalenderen til at fungere (delte kalendere er ikke testet, du må gerne eksperimentere): Systemindstillinger -> Personlig information -> Tilføj -> Ressource til DAV-groupware -> DAVical. Angiv dit-id@dit-domæne.dk-eller-com og din adgangskode og vælg Davical-serveren. Som servernavn og sti kan du bruge hvad som helst; det skal du alligevel rette senere. Klik på Afslut.

  I den næste menu giver du din ressource et navn og klikker på Redigér på den fiktive ressource. Lad fortsat protokollen være "CalDav" men ret netværks-url'en til

  http://localhost:1080/users/ditnavn@yo ... /calendar/
  og akkreditiver til
  ditnavn@ditdomæne.dkcom
  og din adgangskode og klik så på Hent; så skulle din kalender dukke op. Angiv hvor ofte du vil have kalenderen opdateret og glem ikke at vælge kalenderen i Kontact for at aktivere den.

 4. For at få dine kontakter til at fungere skal du gå til Systemindstillinger -> Personlig information -> Tilføj -> Ressource til DAV-groupware -> DAVical. Angiv

  ditid@ditdomæne.dknet
  og dit password og vælg serveren Davical.

  I det næste vindue skal du give et navn til din ressource og klikke på Redigér for den fiktive ressource. Vælg CardDav som protokol, men skift url til

  http://localhost:1080/users/ditnavn@yo ... /contacts/
  og akkreditiver til
  ditnavn@ditdomæne.dkorg
  og dit password og klik så på Hent; så skulle dine kontakter dukke op. Angiv en foretrukken genopfriskningsrate og glem ikke at markere denne adressebog i Kontact for at aktivere den.

 5. Endelig, for at tilgå din "offentlige adressebog": De kan findes som LDAP via Kontact/Kaddressbook i KAddressbook Indstillinger -> Indstil KAdressbook. I venstre kolonne vælger du så LDAP serverindstillinger og klikker på Tilføj vært

  Opsæt denne som "host:localhost", "port:1389", "DN=ou.people", "authentication:simple" "Bind DN" som "ditid@ditdomæne.dk". Når du næste gang skal skrive en ny mail kan du bruge knappen Vælg og så Search directory service.