Akonadi/ca: Difference between revisions

From KDE UserBase Wiki
(Importing a new version from external source)
(Importing a new version from external source)
Line 73: Line 73:
=== On són ara les meves dades? ===
=== On són ara les meves dades? ===


Una explicació completa d'on s'emmagatzemen les dades i la interacció amb Akonadi està disponible [http://blogs.kde.org/node/4503 al bloc de l'Andras Mantia].
Una explicació completa d'on s'emmagatzemen les dades i la interacció amb Akonadi està disponible [http://blogs.kde.org/node/4503 al blog de l'Andras Mantia].


=== Problemes de migració ===
=== Problemes de migració ===

Revision as of 20:19, 2 December 2013

Introducció

El marc de treball Akonadi és el responsable de proporcionar a les aplicacions una base de dades centralitzada per emmagatzemar, indexar i recuperar informació personal de l'usuari. Això inclou missatges de correu electrònic, contactes, calendaris, esdeveniments, diaris, alarmes, notes, etc. En SC 4.4, KAddressBook es va convertir en la primera aplicació en començar a utilitzar Akonadi. En SC 4.7, KMail, KOrganizer, KJots, etc, també s'han actualitzat per a utilitzar Akonadi. A més, els diversos estris Plasma també utilitzen Akonadi per a emmagatzemar i recuperar els esdeveniments del calendari, notes, etc.

Al moment d'escriure aquestes línies, les següents aplicacions estan habilitades per utilitzar la infraestructura Akonadi per emmagatzemar i accedir a les dades d'usuari de manera centralitzada. Aneu a la pàgina de cada aplicació per saber-ne més.

KMail

Client de correu

Utilitza Akonadi per a emmagatzemar missatges de correu electrònic

KAddressBook

Gestor de contactes

Utilitza Akonadi per emmagatzemar la informació de contacte

KOrganizer

Organitzador personal

Utilitza Akonadi per emmagatzemar calendaris, esdeveniments, diaris, etc.

KJots

Aplicació per prendre notes

Utilitza Akonadi per emmagatzemar notes

KAlarm

Programador d'alarma personal

Utilitza Akonadi per memoritzar les alarmes.

A més d'això, els estris de plasma com Rellotge Digital, Notes també utilitzen Akonadi per emmagatzemar i recuperar els esdeveniments i les notes.

Controlar el servidor Akonadi

El mòdul de control Akonadi a Arranjament del sistema proporciona un mitjà senzill per iniciar, aturar, reiniciar i consultar l'estat del servidor de Akonadi. També ho podeu aconseguir des de la línia d'ordres amb l'ordre akonadictl. Utilitzant aquest mètode, podreu obtenir informació addicional sobre la consola.

Per iniciar el servidor Akonadi,

akonadictl start

Per aturar el servidor Akonadi,

akonadictl stop

Per reiniciar un servidor Akonadi en execució,

akonadictl restart

Per consultar l'estat del servidor Akonadi,

akonadictl status

Deshabilitar el subsistema de Akonadi

Recordeu!

Si no voleu tenir Akonadi en execució al sistema, no podreu utilitzar cap de les aplicacions habilitades per l'ús d'Akonadi. Aquestes aplicacions iniciaran el suport Akonadi, cada vegada que necessitin els seus serveis, fins i tot si l'heu deshabilitat. Vegeu la llista d'aplicacions habilitades per l'ús d'Akonadi. Tingueu també en compte que alguns estris Plasma, com el Rellotge digital utilitzen Akonadi.


El servidor Akonadi és iniciat automàticament en iniciar la sessió encara que cap aplicació habilitada per l'ús d'Akonadi demani accés al mateix.

Per deshabilitar el subsistema Akonadi, en primer lloc, apagueu el servidor Akonadi en execució des del mòdul de control o la línia d'ordres:

akonadictl stop

Ara, editeu el fitxer ~/.config/akonadi/akonadiserverrc i canvieu StartServer de «true» a «false»:

StartServer=false

El servidor Akonadi ja no s'hauria d'iniciar automàticament en iniciar la sessió.

Nota

El servidor Akonadi seguirà sent iniciat per qualsevol aplicació habilitada per l'ús d'Akonadi. Assegureu-vos que cap d'aquestes aplicacions l'inicia en iniciar la sessió o després. Recordeu també revisar els estris de Plasma -per exemple, el Rellotge digital en el plafó per omissió, utilitza Akonadi per (opcionalment) mostrar els esdeveniments del calendari i està habilitat en la seva configuració per omissió-. Haureu de treure els estris que el poden iniciar des de l'inici, si així ho voleu Akonadi romandrà deshabilitat.


Preguntes més freqüents

On són ara les meves dades?

Una explicació completa d'on s'emmagatzemen les dades i la interacció amb Akonadi està disponible al blog de l'Andras Mantia.

Problemes de migració

L'emtrada al glossari per Akonadi te una breu descripció del seu propòsit i altres enllaços d'interès. En aquesta pàgina s'explica com treballen junts Akonadi i KAddressBook.

Alt ús de la CPU o de la memòria

Si experimenteu un ús de la CPU al 100% per part del proces virtuoso-t quan s'utilitza Akonadi i les aplicacions relacionades, proveu amb aquesta solució proposada, mentre que s'està investigant: A la pàgina de configuració de KRunner, deshabiliteu el connector de cerca Nepomuk i el connector Contacte. Després, sortiu i torneu a entrar a la sessió. Per a més informació i entrades, informeu aquí, al fòrum o al canal d'IRC #kontact.

Akonadi i Nepomuk, perquè?

Sovint hi ha una gran confusió sobre Akonadi i Nepomuk. Per què les dades de Akonadi estan indexades al Nepomuk explica exactament per què tenim ambdues i quines són les seves funcions. No us perdeu la informació addicional de Will Stephenson a la secció de comentaris.

Solució de problemes

No es poden llegir els detalls d'alguns dels missatges o grans retards per llegir-los

Si no sou capaç de llegir alguns correus electrònics i veieu un missatge amb «espereu un moment...», podeu sortir de la sessió del KDE i tornar a accedir per reiniciar tots els processos, podria ajudar.