Nepomuk/Filindeksering
Filindeksering
Nepomuk er den primære filindekser for KDE Arbejdsflader.
Arkitektur
Fra KDE Workspace 4.10 udfører Nepomuks filindeksering indekseringen i to faser. Denførste fase kaldet grundlæggende indeksering udtrækker kun filnavn, modifikationsdato og mimetype. Den anden fase er ansvarlig for at se ind i filerne og udtrække imformation om ting som kunstner, album og titel.
Som standard kører den grundlæggende indeksering altid og kan kontrolleres ved at deaktivere Nepomuk filindeksering i
. Som standard udføres filindeksering kun når brugeren ikke er aktiv.Ændring af standardopførslen
Du kan ændre standardopførslen afhængigt af dine behov og lade filindekseringen køre altid. Denne standardopførsel kan ændres ved at redigere filen nepomukstrigirc og tilføje følgende punkter -
[Indexing]
BasicIQDelay=0
FileIQDelay=0
NormalMode_FileIndexing=suspend
Følgende punkter kan ændres -
- BasicIQDelay - Som standard venter den grundlæggende indekseringskø ikke mellem filer. En kunstig forsinkelse kan indføres med denne parameter.
- FileIQDelay - Filindeksering er en intensiv proces. Man kan måske ønske sig en pause mellem filer, sådan at indekseringen kører langsommere.
- NormalMode_FileIndexing - Dette kan være enten "suspend" eller "resume". Hvis det sættes til "resume", såvil filindekseringen altid blive kørt under normal indeksering.
Opstartsscanning
Når Nepomuk filindeksering startes scanner den igennem alle de filer, som er markeret til indeksering for at tjekke om de er blevet ændret. Denne scanning ved opstart kan tage nogen tid. Som standard kan dette ikke indstilles. Det kan dog undgås ved at tilføje denne parameter til nepomukstrigirc.
[General]
disable initial update=true
Dette vil deaktivere opstartsscanningen af alle de indekserede filer.
Filindekseringsfejl
På grund af programfejl eller fejlbehæftede filer kan man undertiden komme ud for filer, som ikke kan indekseres. Man kan i så fald logge indekseringsfejlene ved at ændre følgende parameter i nepomukstrigirc.
[General]
debug mode=true
Dette vil få alle filfejlene til at blive skrevet i filen $KDEDIR/share/data/nepomuk/file-indexer-error.log. Du kan eventuelt tjekke denne fil og rapportere fejlene ved at uploade den relevante fil og fejlen til bugs.kde.org
Filformater
Fra version 4.10 af KDE Workspace bruger vi ikke længere Strigi til filindeksering. Vi bruger nuvores egen hjemmelavede indekserings, som bruger biblioteker, der allerede er bruges vidt omkring i KDE.
I 4.10 understøtter vi de fleste billed-, video- og lydformater. Vi er dog bagud med dokumentformaterog understøtter kun PDF. Hvis du støder på en fil, som du ikke mener er blevet indekseret, så kan du indeksere den manuelt ved at køre følgende kommando: nepomukindexer fileUrl
. Sørg for, at du har Nepomuk fejlsøgningsbeskeder. Hvis filen er blevet korrekt indekseret og Nepomuk ikke har kunnet udtrække den ønskede information, så indsend en fejlrapport med de relevante detaljer.