Bangarang

From KDE UserBase Wiki
Revision as of 16:12, 8 September 2020 by Claus chr (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)

Hjem » Programmer » Multimedia » Bangarang

Få glæde af alle dine medier

Bangarang gør det let for dig at nyde din musik, dine film, tv-shows, lyd- og videofeeds, lydstrømme, lyd- og videoklips, CD'er og DVD'er.

Bykket på KDE

Bangarang er designet til dit KDE-skrivebord.

Bangarang er fuldt integreret i KDE's semantiske skrivebord Nepomuk med adgang til indekseret information, og det deler sin information om medier, vurderinger, mærker og statistik over anvendelse med andre KDE-programmer.

Alt hvad Phonon kan spille, kan Bangarang også spille. Lyd- og videoindstillinger aktiveres automatisk, hvis Phonons motor understøtter det.

Widgets til Plasma-skrivebordet, som understøtter MPRIS kan kontrollere Bangarang direkte.

Altid i fuld kontrol

Bangarang lader dig bevare kontrollen over din medieoplevelse. Du har hele tiden lister med Recently Played, Highest Rated og Frequently Played lige ved hånden.

Visningen Info View giver dig nyttig information, når du har brug for det. Se dine Highest Rated genre or Frequently Played albums med mere, alt sammen opdateret mens du går på opdagelse.

Det er nemt at redigere medieinformation. Hent information om kunstner, sang, film og TV-shows fra udbydere af åbne data, så som Last.fm, themoviedb.org og theTVDB.com. Brug tags til at organisere dine medier på alle de måder du vil.

Hvis du foretrækker at bruge filer og mapper, så lader Bangarang dig gå igennem filsystemet som enhver anden liste af medier. Lav og gem lister af medier, herunder livevisninger og søgninger.

Tilføj bogmærker til enhver mediefil og fortsæt med at se eller lytte der, hvor du slap sidst.

Open source

Bangarang - et jamaikansk ord for støj, kaos og uorden - er open source software, som er udviklet af frivillige. Se projektets blog. Hvis du har lyst til at deltage ved at bidrage kode, oversættelser, grafik eller ideer, så se projektets side og postlisten.

Rapportér gerne problemer, som du støder på under brugen af Bangarang til listen over problemer.

Bangarang er tilgængelig i arkiverne for din yndlingsdistribution af Linux og fra opendesktop.org. Den seneste udgave dukker måske først op i arkiverne et par uger efter frigivelse. Hvis du har lyst til at pakke Bangarang til din distribution, så kan du finde kildekoden til den seneste udgivelse her.

Tips

Redigering af metadata for flere filer

For at redigere mediefiler for flere filer på en gang skal du blot markere filerne i listen af medier og så kilkke på det felt i visningen Info View, som du vil redigere. Når du er færdig med at redigere, så klikker du på Gem.

Skift albumforside for alle sporene i et album

For at skifte albumforside for alle sporene i et album skal du finde albummet og åbne det for at se alle filerne. Vælg alle filerne i albummet. Klik på albumforsiden i visningen Info View, så vil en åbn fil-dialog dukke op, hvor du kan vælge den billefil, som du vil bruge som albumforside. Husk at klikke på Gem, når du er færdig.

Fjern billedet fra et mediepunkt

Lad musen svæve over billedet i visningen Info View. Klik på ikonet til at rydde feltet til højre for at fjerne billedte. Klik på Gem for at gemme ændringen.

Tilføj et bogmærke til den mediefil, du lytter til eller ser

Kik på visningen for afspilningstid. Derved kommer en dropned-menu frem med mulighed for at vælge, tilføje eller fjerne bogmærker. Næste gang du spiller filen vil bogmærkeikonet dukke op ved siden af afspilningetiden som en indikation af, at der er et bogmærke.

Gå igennem og afspil mediefiler på et netværksdrev

Medielisten Files and Folders viser dig den samme liste af stedre, som du har i Dolphins panel Steder. Det betyder, at hvis du har musik eller film på et netværksdrev, som du gerne vil have adgang til igennem Bangarang, så føj netværksdrevet til Steder i Dolphin, så vil det dukke op når du vælger Files and Folders i Bangarang.

Tilpassede lister for Recently Played, Highest Rated og Frequently Played

Du kan definere kriterier for listerne Recently Played, Highest Rated og Frequently Played ved at klikke på for neden i Audio Lists eller Video Lists, når en af disse er valgt.

Hurtig filtrering af visningen af medielister

Hvis du taster Ctrl + F i visningen Media Lists, så dukker der en filtreringslinje op for neden i listen, som lader dig filtrere listen.

Brug mærker til at lave tilpassede samlinger af dine medier

Hvert medieemne lader dig tilføje dine egne mærker. Se efter feltet Tags I visningen Info View. Du kan tilføje mange mærker til ethvert emne, hvilket lader medieemner tilhøre flere forskellige mærkesamlinger. For at se samlingen af lyd- eller videomærker skal du vælge Tags fra udvalget af Media Lists til venstre i visningen Media lists. Disse mærker hører til Nepomuk, så de er tilgængelige for resten af KDE-skrivebordet. Dette betyder også, at hvis du tilføjer mærker i Dolphin, så dukker de op i Bangarang.

Tilføj gerne flere tips her.