Digikam/Afegir vores a les vostres fotografies

From KDE UserBase Wiki
Revision as of 00:09, 18 February 2020 by Abella (talk | contribs) (Created page with "{{Note/ca|Transcrit des del blog d'en Mohamed Malik, el 7 de març de 2011. Aquestes guies d'aprenentatge s'han actualitzat a la darrera versió del digiKam el gener de 2019.}}")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)

Nota

Transcrit des del blog d'en Mohamed Malik, el 7 de març de 2011. Aquestes guies d'aprenentatge s'han actualitzat a la darrera versió del digiKam el gener de 2019.


Moltes persones afegeixen vores a les imatges, perquè fan que la imatge es vegi millor i que destaqui. digiKam ho fa molt fàcil i senzill!

Hi ha dos maneres per aplicar vores a les imatges en digiKam.

Mètode 1 (una sola fotografia)

Seleccioneu la fotografia a la que voleu aplicar una vora i premeu F4 al teclat. D'aquesta manera retornareu a la vista de l'editor. Des d'allà, seleccioneu Decora -> Afegeix una vora.

S'us presentaran amb moltes opcions.

Una opció és el color Sòlid. Aquesta opció permet triar el color amb el KColorChooser.

Reconeixement de la imatge a la captura de pantalla: Muhammad Mahdi Karim (GFDL 1.2), des de Wikimedia Commons

Una vegada hagueu acabat premeu .

Si preferiu aplicar textures predefinides a les vores podeu seleccionar-les des del menú d'opcions disponible, el qual ofereix moltes opcions.


Reconeixement de la imatge a la captura de pantalla: Muhammad Mahdi Karim (GFDL 1.2), des de Wikimedia Commons


Si escolliu aquesta opció, podreu triar el primer i segon color. El primer color és el que es podrà veure a la zona interior, on el segon color serà el que veureu a la zona exterior. Veure la captura de pantalla:


Reconeixement de la imatge a la captura de pantalla: Muhammad Mahdi Karim (GFDL 1.2), des de Wikimedia Commons

Quan hagueu acabat premeu .

Mètode 2 (actualització per lots)

El mètode 1 és molt útil per provar la característica i mirar d'aconseguir una vora que realment s'adapti a les vostres necessitats. No obstant, si teniu moltes imatges per aplicar vores, llavors el gestor de la cua per lots seria la millor opció. Seleccioneu totes les imatges a les que voleu aplicar vores i premeu Ctrl + B al teclat i apareixerà el Gestor de la cua de lots.

Arrossegueu i deixeu anar l'eina Afegeix una vora a la llista de les eines assignades i establiu les vostres preferències, a continuació seleccioneu una carpeta de destinació, feu clic a Executa (Ctrl + P).

Veure la següent captura de pantalla: