Digikam/Gestionar fotografies des de múltiples instal·lacions del digiKam

From KDE UserBase Wiki
Revision as of 13:22, 6 December 2013 by Abella (talk | contribs) (Importing a new version from external source)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Other languages:

Gestionar fotografies des de múltiples instal·lacions del digiKam

Transcrit des d'un article al blog d'en Dmitri Popov, el 13 de març de 2011

Com emmagatzemar les vostres fotografies en un servidor o disc de xarxa? Voleu gestionar diverses màquines basades en Linux utilitzant digiKam? Aquí teniu com fer-ho.

En primer lloc, necessitareu muntar al vostre ordinador el directori en el servidor que conté les fotografies. Assumint que el servidor està executant Linux i que es pot connectar amb ell a través de SSH, podreu muntar el directori remot utilitzant sshfs. Per fer-ho, primer cal instal·lar el paquet sshfs. En Ubuntu i distribucions de Linux basades en Debian, ho podreu fer executant l'ordre

apt-get install sshfs

com a root. A continuació, executeu l'ordre id i anoteu els valors uid i gid del vostre compte (per exemple, uid=1000 gid=1000). Utilitzeu llavors la següent ordre per muntar un directori del servidor al vostre ordinador:

sshfs usuari@màquina:/camí/al/dir /punt_de_muntatge -o idmap=usuari -o uid=1000 -o gid=1000

Substituïu usuari pel nom de l'usuari existent al servidor i la màquina amb l'adreça IP del servidor. Substituïu /camí/al/dir amb el camí cap al directori en el servidor i /punt_de_muntatge amb el directori a l'ordinador que s'utilitzarà com a punt de muntatge. Una vegada que el directori estigui muntat, podreu utilitzar els fitxers com si es trobessin a la vostra pròpia màquina. Per desmuntar el directori, utilitzeu l'ordre fusermount de la següent manera:

fusermount -u /punt_de_muntatge

Tot seguit, haureu de configurar digiKam per utilitzar una base de dades MySQL com el seu dorsal. Això requerirà, per descomptat, la instal·lació del vostre propi servidor MySQL a l'ordinador o en una altra màquina remota. L'article Utilitzar digiKam amb MySQL proporciona instruccions pas a pas sobre com fer treballar digiKam amb MySQL.

La resta és fàcil. En digiKam, escolliu Arranjament -> Configura digiKam i canvieu a la secció Col·leccions. Premeu el botó Afegeix Col·lecció al costat de l'entrada Col·leccions locals, llavors afegiu la carpeta que conté les fotografies des del directori remot muntat com un nou àlbum.

De manera similar, podeu configurar digiKam en qualsevol altre màquina que voleu utilitzar per a gestionar les fotografies emmagatzemades al servidor.