Digikam/Windows

From KDE UserBase Wiki
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)

Инсталирайте "ДигиКам" на Windows

Статията е взета от блогът на Дмитри Попов, 2010/11/21

Ако искате да инсталирате ДигиКам на Windows, имате две възможности: може или да компилирате сорс- кода на приложението, или да използвате KDE Windows installer. Вторият метод изглежда по- лесен, но почти винаги ще инсталира стара версия на ДигиКам. Въпреки това, той остава предпочитаният избор, ако не искате да се занимавате с компилирането на сорс- кода.

Първо, създайте нова директория "KDE", на хард- диска ви, свалете си KDE инсталатор от KDE на Windows , на сайта с проекти на Windows и го преместете в създадената директория. Пуснете приложението за инсталиране и изберете опцията за инсталиране от интернет. Натиснете Next.

В полето Instalation Directory, въведете пътя до KDE директорията и натиснете Next. Изберете опцията End User в секцията Install Mode и MSVC 32Bit от секцията Compiler Mode.

В следващите няколко стъпки не променяйте фабричните настройки. Когато стигнете до екрана Download Server Settings, изберете www.winkde.org за сървър, тъй като предлага най- широкия набор от версии. Натиснете Next и намерете версията на "KDE", която съдържа пакетите DigiKam и добавките Kipi. Изберете и двата пакета и натиснете Next. Отново натиснете Next и инсталаторът ще свърши останалата работа. Изчакайте той да приключи свалянето и инсталирането, натиснете Finish и сте готови. Сега можете да си пуснете ДигиКам, като всяко друго приложение.

Ето урок tutorial за компилиране на "ДигиКам" от кода