Difference between revisions of "KPhotoAlbum/ca"

Jump to: navigation, search
(Created page with "Si esteu interessat en ajudar al desenvolupament de '''KPhotoAlbum''' o als projectes relacionats, si us plau, mireu la nostra [http://www.kphotoalbum.org/index.php?page=getting-...")
(Created page with "Crear una instantània del codi és molt senzill. Instal·leu l'eina «releaseme» i executeu una ordre per generar el paquet font.")
Line 50: Line 50:
 
==Construir una versió==
 
==Construir una versió==
  
Building a snapshot tar ball is rather straight forward. Install
+
Crear una instantània del codi és molt senzill. Instal·leu l'eina «releaseme» i executeu una ordre per generar el paquet font.
releaseme building tool and run a command to generate the source
 
package.
 
  
 
{{Input|1=<nowiki>git clone git://anongit.kde.org/nom_versió
 
{{Input|1=<nowiki>git clone git://anongit.kde.org/nom_versió

Revision as of 17:58, 11 June 2012

Other languages:
English • ‎català • ‎dansk • ‎español • ‎galego • ‎italiano • ‎українська • ‎中文(中国大陆)‎ • ‎日本語
Kphotoalbum splash.png KPhotoAlbum és una eina que podeu utilitzar per ordenar fàcilment les vostres imatges. Proporciona moltes capacitats per ordenar i visualitzar imatges amb facilitat.

Les versions anteriors de KPhotoAlbum es van llançar sota el nom de «KimDaBa». La versió actual és KPhotoAlbum versió 4.2 (d'abril de 2012).

Per a una introducció, visiteu el tour de 3 minuts de KPhotoAlbum o mireu els vídeos a la la pàgina inicial de KPhotoAlbum. Per aprendre més i veure algunes captures de pantalla llegiu la PMF.

KPhotoAlbum és compatible amb tots els formats d'imatge normals, incloent els formats raw produïts per la majoria de càmeres digitals i escàners (utilitzant dcraw per fer la decodificació). També és possible utilitzar les miniatures encastades en les imatges raw (que normalment tenen una grandària i qualitat decents) per a una visualització ràpida, per la qual cosa no hi ha necessitat de decodificar la imatge raw completa.

Documentació

Al lloc del projecte hi ha disponibles una gira de 3 minuts i un joc de vídeos sobre com es fa. També hi ha disponible en línia un manual de KPhotoAlbum en versions PDF i HTML.

Descarregar KPhotoAlbum

Els paquets amb el codi font, binaris per a diverses distribucions i instantànies del codi estan disponibles des de pàgina «Download» del projecte.

KPhotoAlbum sobre sistemes Live com Knoppix

Podeu utilitzar un fitxer imatge (o crear-ne un) que integri KPhotoAlbum en un CD/DVD de Knoppix si hi falta KPhotoAlbum. Podreu trobar els detalls a la pàgina KPhotoAlbum a Knoppix.

Estendre KPhotoAlbum

 • Image::Kimdaba és un mòdul perl disponible a CPAN que analitza la base de dades index.xml.
 • Escriviu les vostres extensions per KPhotoAlbum.
 • Una altra manera per estendre KPhotoAlbum és escriure connectors KIPI (també són utilitzats per altres aplicacions fotogràfiques del KDE). Aquests connectors proporcionen característiques com l'exportació d'imatges a llocs web com Flickr, Picasa, Facebook... corregint les marques horàries EXIF o realitzant algunes altres manipulacions de les imatges (KPhotoAlbum no toca els fitxers originals, sinó que els preserva intactes).
 • Llegiu Image::Kimdaba per descarregar-lo i veure els scripts disponibles.
 • Hi ha disponibles altres scripts des del lloc web de Hardaker.
 • Amb Kimdaba2Mysql es pot:
  • inserir les vostres metadades index.xml en una base de dades mysql
  • generar un formulari de cerca sobre el vostre lloc web amb les vostres paraules clau de kimdaba, per exemple here
Note-box-icon.png
Nota
KPhotoAlbum 3 suporta les bases de dades MySQL i SQLite per emmagatzemar les dades de les imatges.


 • Per a pedaços i característiques en espera d'aprovació o implementacions: Si us plau, utilitzeu bugs.kde.org.


Amb pse3tokimdaba.pl és possible extreure informació des de la vostra base de dades de Photoshop Elements 3 creant un fitxer index.xml. Hi ha algunes limitacions, llegiu més enrere per a més detalls.

djKPA és un lloc web de Django dissenyat per ser la interfície web del catàleg de fotos de KPhotoAlbum. La filosofia de djKPA està en ser el més automàticament possible: rètols, etiquetes, descripcions... de fotos provinents de KPhotoAlbum. En canvi djKPA és una aplicació molt interactiva que permet als vostres visitants votar, afegir comentaris, mostrar EXIF... i visitar les vostres fotos navegant entre les etiquetes.

Ajuda al desenvolupament de KPhotoAlbum

Si esteu interessat en ajudar al desenvolupament de KPhotoAlbum o als projectes relacionats, si us plau, mireu la nostra pàgina del projecte. O, si teniu una idea per a una característica, mireu la secció «Peticions de característiques» tot seguit.

Construir una versió

Crear una instantània del codi és molt senzill. Instal·leu l'eina «releaseme» i executeu una ordre per generar el paquet font.

git clone git://anongit.kde.org/nom_versió
cd nom_versió
./kphotoalbum.rb --version `date +%Y%m%d`

This requires one to have proper kphotoalbum.rb and kphotoalbumrc files available on the releaseme sources.

Errors coneguts

See the list of Bugs and workarounds in KPhotoAlbum.

Peticions de característiques

Please use bugs.kde.org marking the report as a "Wish".

Suport de vídeo

KPhotoAlbum now supports videos as of version 3. This can be a bit tricky to get working, as it requires certain features from your KDE software setup. KPhotoAlbum Video Support will tell you how to get it working.

Idees noves per a versions futures

If you have a new idea for KPhotoAlbum and think that bugs.kde.org is not the right place for it, use one of the communication channels listed on the pages.


Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.