Kexi/Håndbog/Byg en enkel database/Design af formularer/Brug fanebladet Kontroller

Revision as of 16:28, 28 August 2015 by Claus chr (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search
Other languages:
English • ‎dansk

Brug fanebladet Kontroller

Fanebladet Icon-action-widgets.png i feltet Egenskabseditor indeholder en hierarkisk ordnet liste med formularens kontroller. Hver kontrol repræsenteres i hierarkiet ved siden af andre kontroller i samme beholder. Under-kontroller (inde i beholdere) vises ved brug af indrykkede navne.

Hver kontrol får vist sit navn og type. Typen vises også ved et ikon — det samme ikon, som vises i værktøjslinjen med kontroller.

Note-box-icon.png
Note
* Når du vælger et punkt i listen, så vælges den tilsvarende kontrol i formulardesigneren også. Dette gør det lettere at finde kontroller ved navn og gør navigation lettere. Det er for eksempel muligt at vælge en kontrol ved navn og så skifte til fanebladet Egenskaber for at tilrette kontrollens egenskaber.
  • Du kan markere flere kontroller på en gang ved at holde Ctrl-tasten nede mens du klikker på punkter i listen af kontroller. Holder du i stedet Shift nede, så kan du markere en hel sekvens af kontroller.


I en kompleks formular kan det være nyttigt at give kontroller passende navne, men det kræves ikke. Bemærk, at en kontrols navn er en egenskab, som brugeren af formularen ikke ser. Brugere ser kun kontrollens tekst, som anføres i egenskaben Tekst eller noget lignende.


This page was last edited on 28 August 2015, at 16:28. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.