Amarok/Manual/Amaroks vindue/Kontekstfeltet

This page is a translated version of the page Amarok/Manual/AmarokWindow/ContextPane and the translation is 100% complete.
Other languages:
English • ‎dansk • ‎galego • ‎polski • ‎português do Brasil • ‎čeština • ‎українська

Kontekstfeltet

Kontekstfeltet er et panel, hvor du kan tilføje forskellige appletter, som giver information om og medieindhold til den aktuelle musik. En forbindelse til internettet er nødvendig for de nyttigste af disse små programmer, som henter sangtekster, information, fotos og endda guitar- eller bastabulaturer afhængigt af, hvilke appletter du vælger at vise.

Brug af kontekstfeltet

Kontekstfeltet, når intet afspilles

Her ser du Kontekstfeltet, når der ikke spilles noget spor. Hvis det er skjult, så vælg menuen Vis -> Kontekst for at vise det. Feltet er delt i to dele:

  • Selve appletfeltet, hvor du kan interagere med nogle af appletterne, så som at rediger sangtekster eller ændre indstillinger.
  • Den nederste del af panelet, hvor du kan udvide og minimere appletter og manipulere dem på forskellig vis, efter at du har klikket på ikonet Indstil applets Icon-configure.png.
Indstilling af appletter
Amarok 2.8 AppletExplorer default.png

Når du har klikket på Icon-configure.png i den nederste del af Kontekstfeltet, så ændres det en smule; hver appelt får ikonet Icon-application-exit.png, som du kan klikke på for at fjerne den, og der dukker en liste med appletter op. For at tilføje en ny applet skal du blot klikke på den, så vil den dukke op i feltet, klar til brug. Du kan ændre den rækkefølge, som appletterne vises i ved at klikke på knapperne og trække dem rundt på linjen.

Appletter

Der findes adskillige appletter, som du kan sætte ind i dit Kontekstfelt; herunder er en beskrivelse af hver af dem.


Applet Ikon Beskrivelse
Aktuelt spor Hi48-action-current-track-amarok.png Information om det aktuelle spor. Du kan rangordne det ved at klikke på stjernerne, tilføje en positionsmarkør eller redigere sporets metadata. Når der ikke afspilles viser appletten information om samlingen og Nyligt afspillede spor, hvilket lader dig se sporene og føje dem til spillelisten.
Lignende kunstnere Hi48-action-similarartists-amarok.png Henter kunstnere, som ligner den aktuelt afspillede med en kort beskrivelse og mulighed for at finde dem i din samling eller på Last.fm og føje dem til din aktuelle spilleliste.
Kommende begivenheder Hi48-action-upcomingevents-amarok.png Viser kommende begivenheder, som involverer den aktuelle kunstner eller gruppe. Du kan angive et område, som skal overvåges for begivenheder i applettens indstillnger og du kan indsnævre det i afsnittet Favoritter.
Wikipedia Wikipedias side for sporet eller kunstneren. Du kan også browse andre Wikipedia-links og bruge tilbage-knappen til at komme tilbage til startsiden.
Etiketter Hi48-action-label-amarok.png Vis, tilføj og rediger mærkater for det aktuelle nummer. For at tilføje et mærkat skriver du det blot i tekstfeltet og taster Enter. Foreslåede mærkater er tags fra Last.fm bidraget af brugere.
Tabulaturer Hi48-action-filename-genre-amarok.png Henter og viser guitar- og bastabulaturer (hvis de er tilgængelige). Kan ikke redigeres.
Sangtekster Hi48-action-amarok lyrics.png Viser teksten for det aktuelt spillede nummer. Du kan tilføje og ændre sangtekst-scripts i Scripthåndteringen.
Albummer Hi48-action-filename-album-amarok.png Vil albummer af den aktuelle kunstner eller gruppe fra din lokale samling.
Fotos Hi48-image-x-generic.png Denne applet søger efter billeder af det band du lytter til på Flickr.com. Åbn indstillingerne for at tilføje flere søgeord til din søgning (fx: live i tokyo).
Analysator Hi48-action-view-media-analyzer-amarok.png Dette er en ny applet i version 2.8. Den giver dig simple lydvisualiseringer. Højreklik på den for at ændre applettens indstillinger.
Info Hi48-action-info-amarok.png Information om den aktuelle mediekilde. Lader dig navigere igennem internettjenester som Librivox.org.This page was last edited on 30 July 2013, at 08:06. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.