Configuració del navegador/Opera

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Browser Configuration/Opera and the translation is 100% complete.

Aquesta guia d'aprenentatge explica com configurar Opera perquè es barregi amb les vostres aplicacions de Plasma. Per a això, haurem d'instal·lar la pell del projecte Oxygen, configurar Opera per a utilitzar el vostre esquema d'escriptori Plasma, i canviar els tipus de lletra per omissió de Opera als que fa servir el KDE.

Nota

Aquesta guia d'aprenentatge està escrita per a Opera 10 o posterior. Assegureu-vos que utilitzeu el tema d'icones de Plasma per omissió, Oxygen, ja que la pell del projecte Oxygen per a Opera utilitza les icones de Oxygen.


Primer pas: Configuració de la pell

Obriu Opera i navegueu cap al següent enllaç:

http://my.opera.com/community/customize/skins/info/?id=8141

Feu clic a «Download Skin» per a instal·lar la pell «Opera Oxygen Project».

Consell

En les versions més recents de Opera, no és necessari procedir amb els passos segon i tercer! Això s'ha observat en Opera 10.63.


Segon pas: Aplicar la pell i canviar l'esquema de color

Aneu a Eines -> Aparença.

A la casella Pells, veureu una llista de totes les pells que estan instal·lades actualment. Feu clic a opera_oxygen_project_[versió] per aplicar la pell del projecte Oxygen per a Opera.

Feu clic a la següent casella de menú Esquema de color i seleccioneu Esquema de colors del sistema per a permetre que Opera utilitzi l'esquema de colors del KDE.

Tercer pas: Canviar el tipus de lletra

Aneu a Eines -> Preferències. Feu clic a la pestanya Pàgines web.

Opera disposa de dos tipus de lletra per omissió: El tipus de lletra normal i el tipus de lletra fix. Podeu canviar aquests tipus de lletra fent clic sobre seu. Canvieu el tipus de lletra normal a DejaVu Sans i canvieu el tipus de lletra fix a DejaVu Sans Mono.

Això és tot! Ara Opera tindrà l'aparença de les vostres aplicacions Plasma.

Origen

Aquesta guia d'aprenentatge es basa en l'entrada de blog d'en Patrick Trettenbrein anomenada «How to make Opera 9.5 look native in KDE 4» («Com fer natiu l'aspecte de Opera 9.5 -que ja no existeix- a KDE 4»). S'ha anat actualitzant a mesura que la versió de Opera ha estat actualitzada.