Configurare de Browser/Opera

  From KDE UserBase Wiki
  This page is a translated version of the page Browser Configuration/Opera and the translation is 100% complete.

  Acest tutorial explică cum să configurezi Opera astfel încăt să se îmbine cu aplicaţiile tale Plasma.Pentru a face acest lucru,vom avea nevoie să instalăm Opera Oxygen Project skin să setăm Opera astfel încât să folosească sistemul Plasma Desktop ales de tine , şi să schimbăm fonturile implicite Opera în cele utilizate de KDE.

  Note
  Acest tutorial este scris pentru Opera 10 sau versiunea recentă. Asigură-te că foloseşti tema iconiţei implicite Plasma, Oxygen, din moment ce învelişul Opera Oxygen Project foloseşte iconiţe de la Oxygen.


  Pasul 1: Instalarea Învelişului

  Deschide Opera şi navighează spre următorul link:

  http://my.opera.com/community/customize/skins/info/?id=8141

  Click aici Download Skin pentru a instala învelişul Opera Oxygen Project.

  Tip
  În mai multe versiuni recente Opera nu e nevoie să treci la paşii doi şi trei! Acest lucru a fost observat la Opera 10.63.


  Pasul 2: Aplicând Învelişul şi Modificarea,Culoarea Schemei

  Du-te la Tools -> Appearance.

  În caseta Skins vei vedea o listă cu toate învelişurile instalate recent.Click pe opera_oxygen_project_[version] pentru a aplica învelişul Opera Oxygen Project la Opera.

  Faceţi click pe caseta meniului aflată lângă Color Scheme şi selectează System Color Scheme pentru a lăsa Opera să folosească schema de culori a KDE-ului.

  Pasul 3: Schimbând Fontul

  Mergeţi la Tools -> Preferences. Faceţi click pe fila Web Pages.

  Opera are două fonturi implicite -fontul normal şi fontul monospace.Puteţi schimba aceste fonturi implicite făcând click pe ele.Schimbă fontul normal în DejaVu Sans şi fontul monospace în DejaVu Sans Mono.

  Asta e!Acum Opera va arăta şi va funcţiona exact ca aplicaţiile tale Plasma.

  Sursă

  Acest tutorial se bazează pe un articol de pe blogul lui Patrick Trettenbrein intitulat “How to make Opera 9.5 look native in KDE 4” (care nu mai există) . Au fost făcute actualizări suplimentare pentru ca Opera să fie actualizat.