Digikam/Kalendere

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Digikam/Calendars and the translation is 100% complete.

Lav kalendere i digiKam

Note

Fra Mohamed Maliks blog, 18. februar 2011. Sidst opdateret i 2019 med nye skærmbilleder og nogle små rettelser.


Vidste du, at du kan lave kalendere i DigiKam? Det er ganske enkelt at gøre. Først skal du samle nogle fotos - helst 12 stykker, sådan at du har et for hver måned i kalenderen.Efter at have markeret billederne vælger du menuen Værktøjer -> Opret kalender.Når du gør det, så dukker dette vindue op.Her kan du ændre indstillinger.

Papirstørrelse
Du kan vælæge imellem standard A4 og US Letter.
Opløsning
Du har to muligheder: Høj og Lav
Billedposition
Angiv hvor på kalenderen billedet skal være.
Tegn linjer i kalender
Du kan fravælge at få tegnet de linjer, som dukker op.
Forhold billed-tekst
Forøg eller formindsk billedet afhængigt af forholdet; når du trækker i skyderen, så kan du se resultatet i forhåndsvisningen.
Skrifttype
Vælg hvilken skrifttype, der skal bruges.
År
Angiv hvilket år, der skal bruges

Når du er færdig, så klik på Næste i guiden; du mødes så af dette vindue:Webstedet iCalshare har mange udemærkede skabeloner, som kan bruges. De er gratis og kan downloades. Alt hvad du skal gøre er at oprette en konto hos dem. Du kan finde skabeloner, som indeholder megen information om helligdage og begivenheder i mange lande. Jeg søgte efter Maldiverne på dette websted, men fandt intet om mit land, så dette punkt sprang jeg over.

Hvis du bruger KOrganizer til at organisere dit daglige arbejde og hvis du har markeret specielle dage som venners og families fødselsdage, så kan du virkelig få glæde af denne funktion. Og det er ganske nemt. Åbn KOrganizer, gå til Fil -> Eksportér -> Kalender og gem kalenderfilen på din computer. Vælg så mappe-knappen i det aktuelle skærmbillede, naviger til kalenderfilen og klik Åbn. Filen bliver så føjet til din kalender. Klik nu på Næste i guiden; så vil du se dette vindue.


Når du er klar, så klik Print; så genereres der en 12-siders PDF-fil med din kalender.

Du kan enten sende den direkte til din printer eller til en PDF-fil. Efter min mening er det klogest at lave en PDF-fil først, sådan at du kan se, hvad du har lavet. Hvis du skal ændre printeregenskaberne, så klik på Egenskaber. Du kan ændre sidelayout (stående eller liggende) og hvilke enheder der bruges (cm, inches, px osv.). Som standard vil outputfilen blive lavet i din hjemmemappe. Hvis du vil lægge den et andet sted, så klik på´ knappen til højre og navigér til det ønskede sted.