Digikam/Exportar a través de DLNA

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Digikam/Export via DNLA and the translation is 100% complete.
Other languages:

Exportar fotografies des de digiKam a través de DLNA

Transcrit des d'un article al blog d'en Dmitri Popov, el 4 de març de 2013

Necessiteu enviar ràpidament les fotografies del digiKam a un dispositiu sobre la mateixa xarxa? Sempre que el dispositiu sigui compatible amb DLNA, podreu fer-ho utilitzant el connector de Kipi «DLNAExport». Escolliu Exporta -> Exporta mitjançant DLNA per obrir l'assistent Exporta a DLNA. Des de la llista desplegable Escull la implementació, seleccioneu HUPnP API o miniDLNA. Ambdues opcions tenen els seus avantatges i inconvenients. miniDLNA suporta miniatures i funciona amb tots els dispositius compatibles amb DLNA. Però no pot entendre la jerarquia de les carpetes o els àlbums virtuals. També, miniDLNA es basa en l'antic protocol UPnP 1.0.0. HUPnP, al seu torn, utilitza l'últim protocol UPnP i suporta la jerarquia de les carpetes i els àlbums virtuals. Els inconvenients són la manca de suport per als dispositius de Sony i les miniatures.

Si escolliu l'opció miniDLNA, haureu d'instal·lar el paquet miniDLNA en el vostre sistema. Per fer-ho a distribucions de Linux basades en Debian i Ubuntu, executeu l'ordre apt-get install minidlna com a root. Un cop miniDLNA hagi estat instal·lat, premeu el botó Cerca a la finestra «Exporta a DLNA» i especifiqueu el camí cap als binaris miniDLNA (normalment és /usr/bin).

Després premeu el botó Següent i seleccioneu la col·lecció que voleu exportar. Teniu tres opcions: podeu triar els àlbums desitjats a la secció Els meus àlbums, o seleccionar les etiquetes sota la pestanya Les meves etiquetes per exportar les fotografies que continguin les etiquetes especificades. Si ja heu desat les cerques al digiKam, podreu seleccionar a la secció Les meves cerques les fotografies a exportar que coincideixin amb els criteris de cerca específics. Recordeu que les etiquetes i les cerques no es poden utilitzar amb miniDLNA, ja que no és compatible amb els àlbums virtuals.

Premeu el botó Següent de nou i premeu el botó Inicia per iniciar el servidor DLNA. A continuació, podreu accedir a les fotografies compartides des de qualsevol dispositiu de la xarxa utilitzant un client DLNA dedicat, o un programari compatible amb DLNA.