Digikam/Eksport via DNLA

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Digikam/Export via DNLA and the translation is 100% complete.
Other languages:

Eksportér fotos fra digiKam via DLNA

Fra Dmitri Popovs blog, 4. marts 2013

Har du brug for hurtigt at overføre fotos i digiKam til en enhed på samme netværk? Forudsat at enhederne understøtter DLNA kan du gøre dete ved brug af Kipi-pluginet DLNAExport. Vælg Eksportér -> Eksportér via DLNA for at åbne guiden DLNA eksport. Fra drop-ned-listen Vælg implementation vælger du enten HUPnP API eller miniDLNA. Begge muligheder har fordele og ulemper. miniDLNA understøtter miniaturer og virker med alle DLNA-kompatible enheder; men den kan ikke håndtere hierarkiske mapper og virtuelle albummer. Desuden anvender miniDLNA den ældre UPnP 1.0.0 protokol. HUPnP bruger derimod den seneste UPnP protokol og understøtter hierarkiske mapper og virtuelle albummer. Blandt ulemperne er manglende understøttelse af enheder fra Sony samt miniaturer.

Hvis du vælger miniDLNA, så skal du installere dit systems miniDLNA-pakke. Det kan du gøre på Debian- og Ubuntu-baserede distributioner ved at køre kommandoen apt-get install minidlna som root. Når miniDLNA er blevet installeret, så klik på knappen Find i vinduet DLNA-eksport og angiv stien til miniDLNA's udførbare filer (sædvanligvis er det /usr/bin).

Klik så på knappen Næste og vælg den samling, du vil eksportere. Du har tre muligheder her: du kan vælge de ønskede albummer i afsnittet Mine albummer eller du kan vælge mærker på fanebladet Mine mærker for at eksportere fotos med givne mærker. Hvis du allerede har gemt søgninger i digiKam, så kan du vælge dem i afsnittet Mine søgninger for at eksportere de fotos, som matcher angivne søgekriterier. Bemærk, at mærker og søgninger ikke kan bruges med miniDLNA, da det ikke understøtter virtuelle albummer.

Klik Næste igen og dernæst Start for at starte DLNA-serveren. Du kan nu tilgå de delte fotos fra enhver enhed på netværket ved brug af en dedikeret DLNA-klient eller software med DLNA-funktioner.