Digikam/Fusió de l'exposició

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Digikam/Exposure Blending and the translation is 100% complete.

Fusió de l'exposició amb digiKam

Aquest article va aparèixer originalment a Scribbles and Snaps i ha estat reproduït amb el permís d'en Dmitri Popov.

No importa com de bona és la vostra càmera, prenent una imatge ben exposada d'una escena d'alt contrast d'un ocell negre a la neu pot ser molt difícil. Fins i tot si es canvia al mode manual i ajusteu els paràmetres d'exposició, encara hi ha el risc que el resultat final sigui com una puntada de peu que conté àrees insuficientment o sobreexposades. Una manera de resoldre aquest problema és utilitzar la fusió de l'exposició. Aquesta tècnica consisteix a prendre diverses fotografies de la mateixa escena o subjecte amb diferents exposicions i després fusionar aquestes fotografies en una fotografia perfectament exposada.

Mentre que la fusió de l'exposició sona a simple en teoria, l'assoliment de resultats útils pot ser un procés força laboriós i requereix molt de temps. Afortunadament, digiKam pot fer la feina del ruc i us ofereix una eina de fusió de l'exposició inclosa amb els connectors de KIPI. L'eina de fusió de l'exposició es basa en l'aplicació hugin per a processar i fusionar les fotografies, de manera que abans l'haureu d'instal·lar a la vostra màquina. A Ubuntu, ho podeu fer mitjançant l'ordre

sudo apt-get install hugin

Per mantenir les coses ordenades, moveu les fotografies que voleu fusionar a un àlbum a part, seleccioneu-lo utilitzant la drecera de teclat Ctrl+A, i escolliu Eines -> Fusiona les imatges amb bràqueting. Això obrirà l'Assistent d'importació de fusió de les exposicions el qual us guiarà a través de tot el procés. A la finestra Establir les imatges amb bràqueting, afegiu-hi si cal altres fotografies, i elimineu i torneu a ordenar les fotografies que ja estan a la llista. Premeu llavors el botó Següent per passar al següent pas. digiKam pot alinear les fotografies seleccionades abans de fusionar-les. Aquesta característica pot ser útil si es prenen les fotografies sense trípode. Si aquest és el cas, marqueu la casella de selecció Alinea les imatges amb bràqueting, i premeu Següent per iniciar el pre-processament. Un cop acabi digiKam, premeu Acaba, i us durà automàticament a l'editor Fusió de l'exposició.

Copyright Dmitri Popov

Premeu el botó Vista prèvia per veure la fotografia fusionada en el plafó de vista prèvia. Si no esteu satisfet amb el resultat, podeu ajustar les opcions disponibles, incloent l'exposició, saturació i contrast. També es poden excloure fotografies individualment de la pila per millorar el resultat de la fusió. La part enginyosa és que cada vegada que ajusteu la configuració i premeu el botó Vista prèvia, digiKam generarà una imatge de vista prèvia que podreu comparar amb les versions anteriors. A continuació, podreu desar totes les versions generades, o desar només la que més us agradi.

Encara que l'eina de fusió de l'exposició de digiKam no és la solució més potent i flexible, és capaç de produir resultats més impressionants, sobretot si no teniu por d'embrutar-vos les mans amb ajustar manualment els resultats finals.