Digikam/Panorama

  From KDE UserBase Wiki
  This page is a translated version of the page Digikam/Panorama and the translation is 100% complete.
  Other languages:

  Hvordan man laver panoramaer i digiKam 2.1

  Fra Mohammed Maliks blog, 11. september, 2011.

  digiKam 2.1 blev udgivet for et par dage siden med mange nye funktioner og forbedringer. Et af de mest spændende værktøjer i denne udgave er Panorama. Det er enkelt og ret effektivt.

  Vælg de billede, som du ønsker at sætte sammen og vælg menuen Tools -> Stitch images into a panorama; så åbnes guiden.  Guiden starter


  Vælg det outputformat, som du foretrækker og klik på Næste, så dukker dette vindue op:  Arrangér billederne i der rigtige rækkefølge ved at bruge op- og nedpilene, klik på ikonet med det røde kryds for af fjerne et billede. Klik så på Næste.  Hvis du vil bruge værktøjet Detect moving skies, så klik i tilvalgsboksen og klik på Næste for at fortsætte.  Efterbehandlingen begynder; når den er overstået, så klik på Næste.  I dette vindue bliver billederne behandlet. Når det er overstået, så klik på Næste.  Nu er panoramaet sat sammen. Du kan nu gemme dit projekt. Hvis jeg ikke tager fejl, så kan den samme projektfil bruges i hugin, da værktøjet selv benytter hugin. Klik på Næste, så vil du finde resultatet i den samme mappe, som dine oprindelige billeder. Her ser du mit resultat.