Digikam/Ulls vermells

This page is a translated version of the page Digikam/RedEye and the translation is 100% complete.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎català • ‎dansk • ‎italiano • ‎українська

Eliminar els ulls vermells de les fotografies utilitzant digiKam

Transcrit des d'un article al blog d'en Mohamed Malik, el 18 de febrer de 2011


Digikam redeye1.jpg


Feu una ullada a la fotografia de dalt, els ulls són de color vermell sang i es veuen com els ulls d'un vampir a la pel·lícula Crepuscle i s'ha de corregir. La majoria dels ulls vermells es produeixen en imatges quan s'utilitza el flaix. La majoria de càmeres vénen amb una opció per corregir els ulls vermells per omissió però, de vegades encara que no funciona. En qualsevol cas, no hi ha res de què preocupar-se, digiKam ho té cobert.

Seleccioneu les fotografies de les que voleu eliminar els ulls vermells i després aneu a Eines -> Elimina els ulls vermells


Digikam redeye2.jpg


Des d'allà veureu aquesta finestra. Aquí teniu dues pestanyes, una és la Llista de fitxers.


Digikam redeye3.jpg


L'altra és Arranjament, recordeu que és molt important fer una ullada a aquesta finestra i entendre-la abans de procedir.


Digikam redeye4.jpg


A mà esquerra us ofereix moltes opcions:

Més lent
- elimina millor els ulls vermells però el procès és lent
Estàndard
- aplica els ajustaments estàndards
Ràpid
- vol dir que el procés és més ràpid... -personalment no obtinc bons resultats amb aquesta opció-

A mà dreta us ofereix l'opció sobre com canviar el nom dels fitxers. Quan s'aplica la reducció d'ulls vermells a un fitxer es crearà un nou fitxer. Podeu afegir un prefix o sufix o triar entre les altres opcions que estan disponibles.

Exemple: si escolliu un prefix...

Si l'original s'anomena «malik.jpg» el fitxer corregit s'anomenarà «corregitmalik.jpg». Viceversa si escolliu un sufix.

Si una imatge no es pot processar, el qual bàsicament significa que, els ulls vermells no es poden eliminar, s'ofereixen a l'usuari diverses opcions, la primera demanarà a l'usuari mantenir o eliminar el fitxer de la llista. He processat diversos fitxers i a mi no m'ha passat tal cosa, de manera que deixo la pregunta a l'usuari.

A la dreta podeu veure un botó anomenat Mode avançat feu-hi clic si voleu procedir en aquest mode i us apareixerà la següent finestra. Podeu utilitzar aquesta configuració per fer més ajustos. En acabar l'ajust, feu clic a Corregeix les fotografies.


Digikam redeye5.jpg


Aquesta no és l'única manera d'eliminar els ulls vermells amb digiKam, però és molt útil quan es desitja que els ulls vermells siguin eliminats alhora de moltes fotografies. No obstant, si penseu que fer-ho de forma individual seleccioneu la imatge i premeu F4 i anireu a la vista de l'editor. Des d'on seleccionareu la part amb els ulls vermells i aneu a Millora -> Ulls vermells.

Recordeu la imatge a l'inici de la pàgina? Aquesta és la fotografia corregida... uhm, els ulls ja no són com els de Crepuscle!

Abans…


Digikam redeye1.jpg


Després…


Digikam redeye6.jpg


This page was last edited on 6 December 2013, at 13:43. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.