Digikam/Røde øjne

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Digikam/RedEye and the translation is 100% complete.

Fjern røde øjne fra dine fotos med digiKam

Fra Mohamed Maliks blog, 18. februar 2011Prøv at se billedet ovenover. Øjnene er blodrøde og ligner mest en vampyrs fra filmen Twilight; de skal korrigeres. De fleste røde øjne optræder i billeder optaget med flash. De fleste kameraer har en funktion til at korrigere røde øjne som standard, men det virker ikke altid. Under alle omstændigheder behøver du ikke at bekymre dig om det; digiKam klarer sagerne.

Markér de billeder, som du vil fjerne røde øjne fra og vælg menuen Værktøjer -> Fjernelse af røde øjne....Nu dukker denne dialog op. Her har du to faneblade. Det første er Filliste.Det andet faneblad er Indstillnger. Husk, at det er meget vigtigt at se på dette vindue og forstå det, før du fortsætter.Det giver dig mange valgmuligheder i venstre side:

Langsommere
- er bedre til at fjerne røde øjne men også langsommere
Standard
- bruger standardindstillingen
Hurtigere
- betyder, at processen er hurtigere... Jeg har ikke opnået gode resultater med dette tilvalg.

I højre side kan du vælge, hvordan billederne bliver omdøbt. Når fjernelse af røde øjne anvendes på en fil, så oprettes der en ny fil. Du kan tilføje en begyndelse eller en endelse eller vælge en af de andre muligheder.

Eksempel: hvis du vælger at tilføje en begyndelse...

Hvis det oprindelige fil hed “malik.jpg”, så kommer den korrigerede fil til at hedde “correctedmalik.jpg”.

Der er også et par valgmuligheder for det tilfælde, at et billede ikke kan behandles (hvilket groft sagt betyder, at røde øjne ikke kan fjernes), nemlig Spørg brugeren, Behold i fillisten og Fjern fra fillisten. Jeg har behandlet mange filer og er aldrig kommet ud for, at de ikke har kunnet behandles, så jeg lader bare Spørg brugeren forblive valgt.

Nederst til venstre ser du en knap ved navn Avanceret tilstand. Klikker du på den, så ser du følgende indstillinger. Du kan bruge disse indstillinger til at foretage flere justeringer. Når du er klar, klikker du blot på Korrigér billeder.Dette er ikke den eneste måde at fjerne røde øjne i digiKam, men denne måde er meget nyttig, hvis du vil fjerne røde øjne fra mange billeder på en gang. Du kan dog også redigere dem individuelt: Markér et billede og tast F4 for at komme til editorvinduet. Herfra markerer du, hvor på billedet de røde øjne er og vælger så menuen Forbedr -> Røde øjne....

Husker du billedet fra begyndelse af artiklen? Her er det korrigerede foto. Øjnene ligner ikke længere noget, man kunne se i Twilight!

Før...Efter...