Digikam/Efecte vintage

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Digikam/Vintage Effect and the translation is 100% complete.
Other languages:

Afegir un efecte vintage a digiKam

Transcrit des d'un article al blog d'en Dmitri Popov, el 16 de gener de 2012

Voleu afegir un efecte vintage a les vostres fotografies? digiKam té totes les eines que us calen per convertir les vostres fotografies digitals en obres mestres vintage. Obriu la fotografia que voleu editar, ajusteu l'exposició, el balanç de blancs, i altres paràmetres com ho faríeu normalment. El primer pas en el proces d'«envelliment» és afegir gra de pel·lícula a la fotografia. Per fer-ho, escolliu Efectes -> Afegeix gra de pel·lícula. Hi ha un munt de paràmetres que podeu ajustar, però no és necessari habilitar i ajustar-los tots. Podeu començar amb ajustar el paràmetre de la Mida del gra, així com provant diferents valors en la secció Soroll de luminància. Podeu previsualitzar el resultat en qualsevol moment utilitzant el botó Prova. El següent pas és ajustar l'equilibri de color per donar un aspecte antic a les fotografies. Una manera de fer-ho és ajustant la configuració de l'equilibri de color, de manera que la fotografia es veu esvaïda amb un repartiment lleugerament groc que imita el paper fotogràfic antic. Escolliu Color -> Equilibri de color i ajusteu els paràmetres de cian, magenta i groc per aconseguir el resultat desitjat.

Els valors exactes per a cada paràmetre dependran de la fotografia donada i del vostre gust personal, però podeu començar amb els següents valors:

Cian: 37
Magenta: 25
Groc: -25


Per fer l'efecte vintage encara més realista, afegiu vinyetes a la fotografia. Escolliu Millora -> Lents -> Correcció del vinyetatge, marqueu la casella de selecció Afegeix vinyetatge i ajusteu els paràmetres disponibles al vostre gust. Finalment, definiu més la fotografia utilitzant Millora -> Defineix per fer el gra de pel·lícula més pronunciat, i ja està.