Digikam/Wikimedia Commons

From KDE UserBase Wiki
This page is a translated version of the page Digikam/Wikimedia Commons and the translation is 100% complete.
Other languages:

Exportar fotografies a Wikimedia Commons amb el digiKam

Transcrit des d'un article al blog d'en Dmitri Popov, el 25 de juny de 2012

Compartir és tenir cura, i probablement no hi ha millor manera de compartir les vostres obres mestres fotogràfiques amb el món que afegir-les a la piscina de Wikimedia Commons. Mentre que el lloc web del projecte té la seva pròpia eina per publicar fotografies, el connector de Kipi d'exportació a Wikimedia de digiKam pot resultar força útil quan necessiteu exportar diverses fotografies d'un sol cop, sense deixar la comoditat de la vostra aplicació preferida per a la gestió fotogràfica.

File:MediaWiki KIPI uploader - 1.png
Utilitzant el connector de Kipi per a Wikimedia Commons
File:MediaWiki KIPI uploader - 2.png
Utilitzant el connector de Kipi per a Wikimedia Commons


El connector es pot invocar escollint l'ordre Eines -> Exporta a Wikimedia Commons. Si no la veieu al menú, llavors estareu o bé utilitzant una versió anterior de digiKam (el connector es va introduir a la versió 2.6) o el connector no ha estat activat. En aquest darrer cas, el podeu activar escollint Arranjament -> Configura digiKam. Aneu després a la secció Connectors de Kipi i activeu el connector Exporta a Wikimedia. Abans de començar a utilitzar-lo, també haureu de crear un compte a Wikimedia Commons.

Utilitzar el connector per publicar fotografies a Wikimedia Commons no podia ser més senzill. Seleccioneu una o diverses fotografies en un àlbum de digiKam i escolliu Eines -> Exporta a Wikimedia Commons. Això obrirà la finestra del diàleg d'exportació. En el camp Wiki, escriviu l'URL de la API de Wikimedia Commons (http://commons.wikimedia.org/w/api.php). Introduïu a continuació el vostre nom d'usuari i contrasenya en els camps corresponents i premeu Inici de sessió. A la secció Informació, especifiqueu el nom de l'autor i escolliu una llicència. Si voleu canviar la mida de les fotografies abans de publicar-les a Wikimedia Commons, marqueu abans la casella de selecció Redimensiona les fotografies abans de pujar-les, i ajusteu els valors de qualitat i mida. Premeu el botó Comença la pujada, i el connector s'encarregarà de la resta.