Digikam/Wikimedia Commons

  From KDE UserBase Wiki
  This page is a translated version of the page Digikam/Wikimedia Commons and the translation is 100% complete.
  Other languages:

  Eksportér fotos til Wikimedia Commons med digiKam

  Fra Dmitri Popovs blog, 25. juni, 2012

  Der er næppe nogen bedre måde at dele dine fotografiske mesterværker med verden end at føje dem til Wikimedia Commons pulje. Selv om projektets webside har sit eget værktøj til at oploade fotos, så kan digiKams Kipi-plugin til Wikimedia-eksport være ret nyttig, når du skal eksportere mange fotos på én gang uden at du behøver at skulle undvære dit yndlings fotohåndteringsprograms bekvemmeligheder.

  File:MediaWiki KIPI uploader - 1.png
  Brug af Kipi pluginet til Wikimedia Commons
  File:MediaWiki KIPI uploader - 2.png
  Brug af Kipi pluginet til Wikimedia Commons


  Pluginet kan kaldes frem ved at vælge menuen Værktøjer -> Eksportér til Wikimedia Commons. Hvis du ikke ser kommandoen i menuen, så har du enten en ældre version digiKam (pluginet blev introduceret i version 2.6) eller pluginet er ikke blevet aktiveret. I det sidste tilfælde kan du aktivere pluginet ved at vælge Indstillinger -> Indstil digiKam.... Gå til afsnittet Kipi-plugin og aktivér pluginet til Wikimedia eksport. Før du begynder at bruge pluginet skal du også oprette en konto på Wikimedia Commons.

  At bruge pluginet til at opoloade fotos til Wikimedia Commons kunne ikke være lettere. Vælg en eller flere fotos i et digiKam-album og vælg Værktøjer -> Eksportér til Wikimedia Commons. Derved åbnes eksportdialogens vindue. I feltet Wiki skriver du URL'en til Wikimedia Commons' API (http://commons.wikimedia.org/w/api.php). Skriv så dit brugernavn og password i de relevante felter og klik på Log ind. I afsnittet Information angiver du ophavsmandens navn og vælger en licens. Hvis du ønsker at ændre fotoets størrelse før du oploader det til Wikimedia Commons, så sæt hak i boksen Ændr fotoets størrelse før det oploades og tilpas indstillingerne for kvalitet og størrelse. Klik så Start oploading; så tager pluginet sig af resten.